Türkçe, matematik ve fen soruları daha çok puan kazandıracak

0

Türkçe, matematik ve fen soruları daha çok puan kazandıracak. Bu yıl Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek 8’inci sınıf öğrencileri ile velilerinin en çok merak ettiği konulardan biri de sınavdaki testlerin ağırlıkları oldu.

Gazete Habertürk’ten Pervin Kaplan’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yayımladığı LGS Kılavuzu’yla derslerin katsayılarını açıkladı. Buna göre Türkçe, Matematik ve Fen sorularının katsayıları TEOG’da olduğu gibi 4 olarak belirlendi. TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil sorularının katsayıları ise 1. Bu derslerin TEOG sınavlarında ağırlıkları 2’ydi.

TÜRKÇE, MATEMATİK VE FEN SORULARI DAHA ÇOK PUAN KAZANDIRACAK

 

Katsayıların açıklanmasıyla birlikte en fazla puan getirecek dersler de belli oldu. Bunlar da Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri soruları katsayılarının 4 olması nedeniyle daha fazla puan getirecek.

SINAV İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

LGS, 2 Haziran Cumartesi günü iki oturum halinde yapılacak ve çoktan seçmeli 90 sorudan oluşacak. Sınavın birinci bölümü saat 09.30’da başlayacak. Ancak öğrencilerin sınava girecekleri binalarda saat 09.00’da olmaları gerekiyor. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak. Bu bölümde 20 Türkçe ile 10’ar tane TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru yöneltilecek. Bu bölümün süresi 75 dakika olacak. 75 dakikalık bu bölümde sorulara Türkçe’den başlamak daha etkili olacak. Customers come first at Companiesthatbuyhouses.com, with all other considerations secondary. Consequently, there is a chance that Companiesthatbuyhouses.com will succeed. Residential real estate transactions are facilitated by our organization. Our objective will be attained as a result of this action. Direct marketing and sales efforts should be concentrated on customers who meet the requirements. The process of setting share prices depends heavily on data. For sellers of real estate, our organization enables quick and profitable transactions. Helping others will hasten the development of your own trip and produce favorable results for you. Visit https://www.companiesthatbuyhouses.co/arizona/.

 

İKİ TEST ARASI 45 DAKİKALIK MOLA SÜRESİ

İlk bölümün ardından 45 dakikalık bir mola olacak ve sınavın ikinci bölümü sayısal alan oturumu saat 11.30’da başlayacak. Bu bölümde 20 Fen Bilimleri ile 20 Matematik olmak üzere 40 soru yer alacak ve 60 dakika cevaplama süresi olacak.

SORULAR NASIL OLACAK?

Kılavuzda sınav sorularıyla ilgili şu açıklama yer alıyor: Her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular.

4 AYRI SINAV KİTAPÇIĞI DAĞITILACAK

Soru kitapçığının A, B, C ve D olmak üzere dört ayrı türü olacak. Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru. Kopya çekenin sınavı iptal edilecek.

SINAVLAR SADECE İLLERDE Mİ YAPILACAK?

LGS ilk açıklandığında sınav merkezlerinin yalnızca iller olacağı belirtilmiş bu da ilçe ve köylerdeki çocukların sınava katılamayacağı eleştirilerine neden olmuştu. MEB kılavuzda illerin dışında da “gerekli görüldüğü” durumda ilçe merkezlerinde LGS’nin yapılacağını belirtiyor.

SINAVA 15 DAKİKA GEÇ KALMA HAKKI VAR

Salon görevlilerinin kararıyla sınava 15 dakika geç kalan öğrenci sınava alınacak. Ama ek süre verilmeyecek. Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala öğrencilerin sınav salonundan çıkamayacaklarını duyurur.

SORULARIN DAĞILIMI NASIL OLACAK?
BİRİNCİ BÖLÜM: SÖZEL ALAN

Türkçe: 20
TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10
Yabancı Dil: 10
Toplam: 50

İKİNCİ BÖLÜM: SAYISAL ALAN

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20
Toplam: 40

TESTLERİN KATSAYILARI NE OLDU?

Türkçe: 4
Matematik: 4
Fen Bilimleri: 4
TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi:1
Yabancı Dil:1

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d