2010 KPSS: Yargı iki testi daha iptal etti

0

Sınav sorularının sızdırıldığı iddiasıyla 2010 KPSS testlerinden “Eğitim Bilimleri” iptal edilmişti. Bu kez de Ankara 1. İdare Mahkemesi 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) testlerinin “Genel Yetenek ve Genel Kültür” bölümlerini de iptal etti.

Avukat Cemal Yeşilyurt kızının da girdiği 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinin de iptali istemiyle yargıya gitmişti. Yeşilyurt bu bölümlerin sorularının da dışarıya sızdırıldığını savunmuştu. Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açan Yeşilyurt’un bu talebini mahkeme reddetti. Yeşilyurt, bu kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi’nin kararını bozmuştu.

Bu karar üzerine 2010 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin iptali için açılan dava dosyası tekrar Ankara 1. İdare Mahkemesi’ne geldi. Mahkeme bu kez 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.

Mahkemenin kararında “Sınava ilişkin Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının da iptal edilen Eğitim Bilimleri kısmı gibi sınavdan önce başka kişilerin eline geçtiği sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır” denildi.

2010 KPSS NE OLMUŞTU?

10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS’de çok sayıda kişinin eğitim bilimleri testinde tam puan aldığı iddiaları üzerine açılan soruşturma sonucunda bazı usulsüzlüklerin belirlendi. 2010 KPSS eğitim bilimleri sınavında 100 ve üzeri puan alan adayların standart sapmalarının genelde 1-2 olduğu ancak bu sınavda 5-6 olarak tespit edildi. Yüzde 100 doğru sayısına son 3 yıldaki sınavlarda rastlanmamasına rağmen bu sınavda 350 kişi yüzde 100 doğru sayısına ulaştı. Eğitim bilimleri testi ile ilgili de “telafisi mümkün olmayan zararların oluşabileceği” belirtilerek, 17 Eylül 2010 tarihli yürütme kurulu kararıyla 10 Temmuz 2010’da yapılan sınavın Eğitim Bilimleri bölümü iptal edildi. Ancak Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri iptal edilmedi.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d