2017 KPSS açıklandı, 3 soru iptal oldu

0

2017 KPSS açıklandı, 3 soru iptal oldu. Genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri alanlarında yapılan 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans (alan bilgisi) sınav sonuçları açıklandı. 2017 KPSS açıklandı ve adaylar, sonuçları ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet sitesinden öğrenebilir.

ÖSYM‘nin internet sitesinde yer alan duyuruda geçtiğimiz 21 Mayıs’ta yapılan 2017 KPSS (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri) ile 27-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen 2017-KPSS (alan bilgisi) sonuçlarının açıklandığı bildirildi.

2017 KPSS AÇIKLANDI, 3 SORU İPTAL

2017KPSS alan bilgisi madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.  Bu değerlendirme sonucunda da ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, KPSS alan sınavları ikinci oturumunda yer alan “iktisat” testindeki 16, 40 ve 27. soruların iptal edilmesine karar verildi.

İPTAL SORUDAN PUAN YOK

İptal edilen sorular ise değerlendirme dışı bırakıldı. Hesaplama işlemi de bu sorular toplam soru sayısından düştükten sonra kalanlar üzerinden yapıldı. Oysa geçmiş yıllarda YGS, LYS, KPSS dahil ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlarda soru ya da sorular yargı ya da ÖSYM tarafından iptal edildiğinde bu soruları tüm adaylar doğru yapmış kabul ediliyordu. Ancak geçen yıl yapılan değişiklikle bu kural kaldırıldı. Buna göre de iptal sorular değerlendirme dışı bırakılmaya başlandı. Yani adaylar iptal sorulardan puan almıyor.

2017 KPSS AÇIKLANDI AMA SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

ÖSYM duyurusunda KPSS sınav sonuç belgesinin basılmayacağı ve adaylara gönderilmeyeceği belirtilerek, adayların sınav sonuçlarına, ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ulaşabileceği belirtildi.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d