2019 LGS tarihi belli oldu. Hangi değişiklikler var?

0

2019 LGS tarihi belli oldu.Hangi değişiklikler var? Sonuçları liselere yerleştirmelerde kullanılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için tarih belli oldu. Sınav 1 Haziran’da yapılacak. Sınavda en önemli değişiklik ise sayısal testin süre sayısının 20 dakika artırılması oldu.

2019 LGS TARİHİ BELLİ OLDU. HANGİ DEĞİŞİKLİKLER VAR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS için tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlediğini duyurdu. Sınavla öğrenci alacak devlet liselerinin yanı sıra başta yabancı özel liseler olmak üzere özel okullar da bu sınavın puanlarını kullanıyor.

SORU SAYISI DEĞİŞMEDİ AMA SÜRE ARTTI

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda soru sayısı ve ders dağılımları değişmedi. Sınavda çoktan seçmeli toplam 90 soru yöneltilecek. Sorular 8. sınıf konularından çıkacak. Sınav geçen yıl olduğu gibi yine iki bölüm halinde aynı gün yapılacak.

SAYISAL BÖLÜMDE 20 DAKİKA ARTIŞ VAR

Sınavın sayısal bölümü 20 dakika arttı. 60 dakika olan sayısal bölümün süresi 20 dakika uzatıldı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

HER AY ÖRNEK SORU VAR

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ekim ve kasım aylarında yayımladığı LGS örnek soru kitapçıklarını sınava kadar her ay yayımlamaya devam edecek. 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d