2019 YKS adayları: Eğitim bilgilerinizi nasıl onaylayacaksınız?

0

2019 YKS adayları: Eğitim bilgilerinizi nasıl onaylayacaksınız? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılacak. Ancak adayların yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) için eğitim bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Adaylar eğitim bilgilerini ve diploma notlarını onaylayacak.

Peki eğitim bilgileri ve diploma notları nasıl onaylanacak?
Bununla ilgili bilgiyi ise 2019 YKS Başvuru Kılavuzu veriyor.

2019 YKS ADAYLARI: EĞİTİM BİLGİLERİNİZİ NASIL ONAYLAYACAKSINIZ?

Buna göre 2019-YKS’ye başvuran adayların YKS değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini, 18-26 Haziran 2019 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) kontrol etmeleri gerek. Bu kontrolde bu eğitim bilgilerini seçerek 26 Haziran 2019 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerek.

EĞİTİM BİLGİLERİNDE EKSİKLİK VAR MI?

Eğer eğitim bilgilerinizde eksiklik veya hata olduğunu düşünüyorsunuz ne yapacaksınız?

Bunun için de mezun olduğunuz ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden düzelttirmeleri isteyeceksiniz. Bu düzeltme işlemi sonrasında 18-26 Haziran 2019 tarihleri arasında  https://ais.osym.gov.tr adresinden düzeltilen eğitim bilgilerinizi seçeceksiniz. Bu işlemi de 26 Haziran 2019 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamanız gerek.

E-OKUL SİSTEMİNE EKLENMEYECEK OLANLAR

Eğitim bilgisi MEB e-Okul sistemine eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında https://ais.osym.gov.tr  adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek yine onaylamaları gerek.

ÖSYM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOK

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik/düzeltme taleplerine ÖSYM dikkate almıyor.

BİLGİNİZİ SEÇME İŞLEMİNİ YAPIN

2019-YKS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerek. Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 26 Haziran 2019 tarihinde saat 16.00’da sona erecek olup, bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim önemli olacak.

OBP HESAPLANMASINDA KULLANILACAK

OBP’ye ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu eğitim bilgisi kullanılacak. Ortaöğretim Başarı Puanı da yerleştirme puanına 30 ile 60 puan arasında katkı yapıyor.

Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçmiş olduğu eğitim bilgisi, bu eğitim bilgileri arasında ise adayın bu eğitim bilgisi kullanılacak.

Onay işlemi yapan veya yapmayan tüm adaylar için başvuruda kullanılan eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; okul türü, alan ve dal bilgileri kullanılacaktır.). Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacak.

 

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d