2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

0

2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. Bugün ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) var. Bu iki oturumun da tamamlanmasının ardından ise bu kez adaylar 2019 YKS sonuçları için bekleyecek.

2019 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2.5 milyondan fazla adayın yarıştığı YKS maratonu artık son buluyor. YKS puanları 18 Temmuz’da açıklanacak. 2019 YKS sonuçları açıklandıktan sonra ise adayları tercih süreci bekliyor.

YKS BARAJLARI NEDİR?

Ön lisans programlarını tercih edebilmek veya özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için TYT’den en az 150 puan almak gerekiyor. Engelli öğrenciler ise 100 ve üzeri puan aldıklarında özel yetenek gerektiren lisans programlarına başvuru hakkını elde edebilecek. 

Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için de ilgili puan türünde en az 180 puan alma kıstası bulunuyor.

İKİ FARKLI YÖNTEMLE YERLEŞTİRME YAPILACAK

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavıyla seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılıyor. 

Merkezi yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına, YKS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilecek. 

Adaylar, “2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”na haziran ayının son haftası içinde ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet adresinden erişebilecek. 

 

 

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d