2019 YKS tercihleri 23-29 Temmuz’da

0

2019 YKS tercihleri 23-29 Temmuz’da. 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. 2019 YKS tercihleri 23-29 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabında 2019 YKS tercihleri ve kılavuzu ile ilgili açıklama yaptı. Aygün, 15-16 Haziran’da uygulanan, 2,5 milyondan fazla üniversite adayının katıldığı 2019 YKS tercih kılavuzuna ilişkin bilgi verdi.

2019 YKS TERCİHLERİ 23-29 TEMMUZ’DA

2019 YKS kontenjanları toplamına ilişkin tablolara da yer veren Aygün YKS puanlarının 18 Temmuz’da açıklanacağını hatırlattı. Aygün şöyle dedi: “2019-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ‘http://osym.gov.tr‘  internet sitemizde yayınlanmıştır. Tercihler 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımız için hayırlı olmasını temenni ederim.”

ÖSYM sitesindeki duyuruya göre 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihlerinde ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanacak. 

ÖN BİLGİ VERMEK İÇİN YAYIMLANDI

Duyuruda, kılavuzun adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandığı belirtildi. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği kaydedildi. 

TERCİHLER ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na tercih süresi içinde ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet adresinden erişebilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Adaylar tercihlerini, T.C. kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak. 

HANGİ TABLODA NE VAR?

Kılavuzda tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını, 2019 TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercih edebilecek. Tablo 4’teki yükseköğretim programlarını ise 2019-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek. 

Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu olmayacak. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecek. 

2019-YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak. 

Yerleştirme sonuçları da yine ÖSYM’nin sitesinden duyurulacak

ÜNİVERSİTE KAYITLARI 19-23 AĞUSTOS

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. 

Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d