2019 YKS tercihleri yarın son bulacak

0

2019 YKS tercihleri yarın son bulacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri yarın gece saat 23.59’da son buluyor. Adayların 24 tercih hakkı var. Ancak tüm tercihlerin doldurulması zorunlu değil.

Adayların yerleştiklerinde kayıt yaptırmayacakları programları tercih listelerine koymamaları gerekiyor. Aksi halde gelecek yıl sınava girdiklerinde Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) katkısı yarıya düşecek.

2019 YKS TERCİHLERİ YARIN SON BULACAK

Adayların 23 Temmuz’da başlayan ve yarın 23.59’da tamamlanacak 2019-YKS tercihlerini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapması gerekiyor. 

KILAVUZU DİKKATLİ İNCELEYİN

Tercihte bulunacak üniversite adaylarının 2019-YKS Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerek.

TYT puanı en az 150 olan adaylar, Y-TYT puanlarıyla ön lisans programlarını tercih edebilecek. Bu adaylar Tablo-3’ü kullanacak.

Y-SAY- Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları 180 ve üzerinde olanlar ise lisans programlarını seçebilecek. Bu adaylar da Tablo-4’ü kullanacak.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI

ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden duyuracak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren yazı verilecek.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d