2020 LGS’de erteleme olacak mı? Sınav 7 Haziran’da yapılacak mı?

0

2020 LGS’de erteleme olacak mı? Sınav 7 Haziran’da yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili bir değişiklik olmadığını açıkladı. Selçuk, 2020 LGS’de erteleme konusunun şu anda gündemde olmadığını söyledi.

20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 25-26 Temmuz tarihlerinde ertelenmesinin ardından veli ve öğrenciler 7 Haziran’da yapılacak 2020 LGS’de erteleme olup olmayacağını sormaya başladı.

Bakan Selçuk da katıldığı bir televizyon programında bu soruya şöyle yanıt verdi:

2020 LGS’DE ERTELEME OLACAK MI? SINAV 7 HAZİRAN’DA YAPILACAK MI?

LGS, zamanında yapılacak. Erteleme söz konusu değil. Sınavların zamanında yapılmasını prensip olarak doğru buluyoruz ama zorunlu olarak ertelenme durumu doğarsa elbette tedbir alırız. Sınav, sadece ilk dönemin konularını içerecek. Hafta başında hem YKS’de hem LGS’de çıkacak soruların konu dağılımının ilanını yapacağız. Bu yıl (LGS’ye) 500 bin dolayında öğrenci daha sınava girecek. Çağ nüfusu 1 milyon 700 bin civarında oldu. Onlar 9’uncu sınıfa geldiler. Birdenbire sınava girecek öğrenci sayısı arttı. ‘Bizim şansımız azaldı’ diye düşünmesinler. Hayır azalmadı. Biz geçen sene öğrencilerin yüzde 10’unu sınavlı okullara almıştık, bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10’unu alacağız. 8. ve 12. sınıfta olan öğrencilerin hep bizden istediği bir şey vardı; ikinci dönem okulu tatil edin, biz evde çalışalım diye. Buyrun size öyle bir dönem. Bir taraftan da avantajlı bir durum.”

LGS BAŞVURULARI UZAKTAN YAPILACAK

Selçuk, LGS için başvuruların ise otomatik olarak yapılacağını açıkladı. Selçuk, LGS başvuru kılavuzunun ise 3 Nisan’da yayımlanacağını duyurdu. Selçuk’un Twitter adresinden yaptığı açıklama şöyle:

“7 Haziran 2020 LGS’nin başvurularını otomatik yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.

BİRİNCİ DÖNEM MÜFREDATINDAN SORUMLULULAR

Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler yalnızca birinci dönem müfredatından sorumlu olacaklar.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d