AFS ile yurtdışında bir yıl lise eğitimi alın

0

American Field Service –AFS  ile yurtdışında ABD’den İtalya’ya, Fransa’dan Çin’e kadar değişik ülkelerdeki okullarda bir yıl değişim öğrencisi olarak okuyabilirsiniz. AFS ile yurtdışında lise öğrencisi olarak gittiğinizde ise çoğu daha önce AFS öğrencisi olmuş  gönüllülerin evinde konaklayacaksınız.

Dünyanın en eski öğrenci değişim programlarından biri olan AFS ile yurtdışında lise deneyimi edinebilirsiniz. 2017-2018 öğretim yılı için AFS ile yurtdışına gidecek gençleri belirlemek için başvurular 1 Eylül’de başlıyor.

Türkiye’de ise  AFS faaliyetleri Türk Kültür Vakfı Vakfı (TKV) tarafından yürütülüyor. TKV, 2017-2018 öğretim yılında AFS ile yurtdışında lise öğrencisi olacakları belirlemek için başvurular 1 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında alacak.

YABANCI DİL ARANMIYOR

1952 yılından bu yana Türkiye’den AFS ile yurtdışında lise eğitimi izin öğrenciler gidiyor. Bugüne kadar 6 binin üzerinde lise öğrencisi AFS ile yurtdışında bir yıl lise eğitimi aldı. Türkiye’ye de AFS öğrencisi olarak 5 binin üzerinde yabancı öğrenci geldi.

AFS programları Türkiye’de 1974 yılından itibaren Türk Kültür Vakfı (TKV) tarafından yürütülüyor. 1980’li yıllardan bu yana ABD dışında Arjantin, Kanada, Danimarka, İtalya’dan Tayland, Rusya, Japonya, Avustralya ‘ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerine öğrenciler gönderiliyor.

AFS değerlendirme süreçlerine başvuru için yabancı dil bilgisi aranmıyor.  Başvuru harcı bu yıl için 75 TL olarak belirlendi.

AFS İLE YURTDIŞINDA LİSE ÖĞRENCİSİ KİMLER OLABİLİR?

1)  TC vatandaşı olmak,

2)  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. sınıfa devam ediyor olmak, ya da Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı liselerin son sınıf öğrencisi olmak,

3)  01 Ocak 1999 – 01 Eylül 2002 tarihleri arasında doğmuş olmak,

4)  Son iki öğretim yılı (2014-2015 ve 2015-2016) sonu not ortalamalarının; 5 üzerinden 2.00 ve üzeri olması,

5)   Son iki öğretim yılı (2014-2015 ve 2015-2016) not ortalamalarında hiçbir dersten 0 ya da 1 almamış olmak.

 AFS DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL OLACAK?

1. Aşama: Genel Kültür ve Zihinsel Beceri: 5-6 Kasım saat 10:00’da Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’de yapılacak. Sonuçlar 25 Kasım’da açıklanacak.

2. Aşama: Mülakatlar: 3-4 Aralık ve 10-11 Aralık tarihlerinde Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’de yapılacak.

AFS HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR NEDİR?

AFS Programları nasıl bir deneyim sunmaktadır ?

AFS ile yurtdışında  öğrenimlerine devam ettikleri bir yıl içerisinde öğrenciler, titizlikle seçilen gönüllü aileler tarafından misafir edilirler ve kendileri için belirlenen bir lisede eğitim alırlar.  AFS öğrencisiyle ailenin bireyleri arasında kurulacak yakınlık, öğrencinin içinde bulunduğu toplumun günlük yaşantısına aktif olarak katılmasını, o toplumun kültürünü ve insanlarını tanıyarak onlardan biri gibi yaşamasını sağlar. AFS öğrenciyi öz ailesinin eşiti bir aileye yerleştirmekten çok AFS program standartlarının şartlarını yerine getirebilecek ailelere yerleştirme yapar. AFS ile yurtdışında öğrencilerin konuk edildikleri ailelerde birer misafir değil ailenin bir ferdi olarak yer almaları beklenmektedir. Bu sayede AFS öğrencileri gittikleri ülkenin kültür ve dilini çok iyi şekilde öğrenebilmektedir.

Öğrencilerin gidecekleri ülkeler nasıl belirleniyor ?

Değerlendirme Süreçlerinde başarılı olan öğrenciler, aday durumundadır ve yurtdışına gidişleri ancak yapacakları ülke tercihleri doğrultusunda kendilerine uygun bir aile ve okul bulunduğu takdirde kesinleşir.

Öğrencinin okul ve aile yerleştirmesi nasıl yapılıyor?

Aile yerleştirmelerinde misafir eden ülkenin kararları geçerlidir ve Türk Kültür Vakfı (TKV) yurtdışında öğrenci adına aile ve okul yerleştirmesi yapmaz. Adaylar, tercih ettikleri ülkede, şehir, eyalet vs. tercihi yapamaz.

Programlara katılım için yabancı dil koşulları nelerdir ?

AFS Değerlendirme Süreçleri Türkçe yapılmaktadır. Tercih edilen ülkeler arasında ABD, Fransa, Almanya, Avusturya gibi bazı ülkeler için başlangıç düzeyinde dil bilgisi istenmektedir

 AFS PROGRAMI NASIL DOĞDU?

Temelleri birinci ve ikinci dünya savaşlarında ambulans soförlüğü yapan gönüllülere, American Field Service’a (AFS) dayanan AFS Kültürlerarası Programları, 1947 yılında farklı kültürlerden insanlar arasında kurulacak ilişkiler sayesinde ön yargıların yıkılması, hoşgörü ve kültürlerarası anlayışın artmasıyla dünya barışının sağlanacağı inancını taşıyan gönüllülerin girişimleri ile başlatıldı.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d