KPSS ve KPSS soruları nedir?

0

Başta öğretmen adayları olmak üzere devlet memurluğu isteyenlerin girmek zorunda olduğu sınav Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve KPSS soruları nedir? Birçok adayın yanıtlarını öğrenmek istediği sorular bunlar.

Önce “KPSS” nedir? sorusunu yanıtına bakalım. KPSS, ÖSYM tarafından yapılan merkezi bir sınav. KPSS puanları sonuçların açıklanmasından sonra 2 yıl geçerli. Yeni bir sınav yapılmazsa o zaman bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerliliğini koruyor.

Öğretmen adayları için ise KPSS puanları bir yıl geçerli oluyor. Ama onlar için de yeni sınav olmazsa sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar bu puanlar kullanılabilir.
2016 Şubat’ta Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliğe ilişkin değişiklik içeren Bakanlar Kurulu kararındaki geçici maddeye göre A grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

KPSS’nin türüne göre bu sınava lise, önlisans ve lisans mezunları girebiliyor. Yüksek lisans ya da doktora yapanlar da hangi alandan lisans diploması aldılarsa o alandan KPSS’ye katılabiliyor. KPSS’ye adaylar istedikleri kadar girebilir, ancak A grubu kadrolar için 35 yaş sınırı var.

KPSS SORULARI NEDİR?
Adaylar KPSS nedir sorusunun yanı sıra KPSS soruları nedir sorusunu da yöneltiyor. KPSS soruları neleri içerir? İşte size KPSS ile ilgili bilgiler:

KAÇ YILDA BİR YAPILIYOR?
KPSS A Grubu ve Öğretmenlik her yıl, B Grubu 2 yılda bir yapılıyor.

KPSS TESTLERİ VE KPSS SORULARI NEDİR?
KPSS’de adayların atanmak istedikleri ve mezuniyetlerine göre girdikleri testler farklıdır. İşte KPSS’nin testleri ve ve KPSS soruları ile bunlara kimlerin girebileceği.
Genel Yetenek ve Kültür Testi: Bu sınavda adaylara toplam 120 soru yöneltilir. İki testi vardır. Genel Yetenek ve Genel Kültür. İkisinde de 60’şar soru yer alır. Bunlara tüm adaylar girmek zorunda.

Eğitim Bilimleri Testi: Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler giir. 80 soru var.

Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe Testi: 5 testlik bu sınavda her testte 30, toplam 150 soru bulunur.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testi: Testler 30’ar sorudan oluşur.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Bu test 16 branşta öğretmen olmak isteyenlerin girdiği bir sınavdı. 2016 yılında okul öncesi öğretmenleri de ÖABT girmeye başladı. Sınavda iki tane test bulunuyor. Alan Bilgisi Testi’nde 40, Alan Eğitimi Testi’nde 10 soru oluyor.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki kadrolar için yapılır. Testte 40 soru olur.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d