Ek yerleştirme sonuçları açıklandı: 60 bin boş

0

ÖSYM, ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Üniversitelerde 60 bin kontenjan boş kaldı. Ek yerleştirme ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler üniversite kayıtlarını 6-9 Eylül tarihleri arasında yaptıracak. Bu süre içerisinde kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybetmiş olacak.

Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilirler.

KAÇ KONTENJAN BOŞ KALDI

2016 ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerde toplam 137 bin 290 kontenjandan 58 bin 614’ü boş kaldı. Ek yerleştirme ile üniversitelere yerleşen aday sayısı ise 78 sin 676 oldu. Boş kontenjanların 30 bin 370’i önlisans, 28 bin 244’ü lisans programlarında oluştu.

Devlet üniversitelerinde 14 bin 190’ı lisans, 16 bin 596’i önlisans olmak üzere boş kalan kontenjan sayısı 30 bin 785.

Vakıf üniversitelerinde ise lisans programlarında 9 bin 90, önlisans programlarında 11 bin 680 olmak üzere 20 bin 770 kontanjan boş. KKTC üniversitelerine gelince toplam 6 bin 620 kontenjanın 2 bin 64’ü önlisans, 4 bin 556’sı ise lisans programlarında oluştu. Diğer ülkelerdeki üniversitelerde ise 439 kontenjan boş kaldı.

Örgün eğitim dışında açıköğretim fakültesindeki 49 bin 578 kontenjanın 8 bin 857’si lisans programlarında boş kaldı. Açıköğretim fakültesinde en şaşırtıcı sonuç ise önlisans programlarında hiç boş kontenjan oluşmaması oldu. 33 bin 141 kontenjanın tümü doldu.

EK YERLEŞTİRMEDE E-KAYIT YOK

Ek yerleştirme ile bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıtlarını bireysel olarak yapmaları yani üniversitelere kendilerinin gitmesi gerekiyor. Çünkü ek yerleştirmede ilk yerleştirmede olduğu gibi e-kayıt uygulaması yok. İlk yerleştirmede 407 bin öğrenci e-kayıt ile kayıt işlemlerini gerçekleştirmişti.

EK YERLEŞTİRME KAYITLARI İÇİN NELER GEREKİYOR?

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
-Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasından veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır)
-12 adet 4.5×6 cm boyutunda fotoğraf
-Katkı payının- öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge
-Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri
– ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilerin askerlik durumları üniversiteler tarafından görülebiliyor. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d