Üniversitelere e-kayıt ek yerleştirmede yok

0

Ek yerleştirme döneminin ardından ilk yerleştirmede olduğu gibi üniversitelere e-kayıt yapılmayacak. Ek yerleştirme ile yerleşenler üniversitelere e-kayıt değil bizzat giderek, kayıt yaptıracaklar. ÖSYM’nin açıklamasına göre yükseköğretim kurumlarına ek yerleştirme ile yerleşenler kayıtlarını 6-9 Eylül tarihleri arasında yapacak.

Üniversitelerde ilk merkezi yerleştirmede 407 bin öğrenci e-kayıt ile kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.

EK YERLEŞTİRMEDE E-KAYIT OLMAYACAK

Elektronik kayıt yani e-kayıt ilk kez 32 devlet üniversitesi tarafından 2014 yılında uygulandı. Bu pilot bir uygulamaydı. Tüm devlet üniversitelerinde e-kayıt uygulamasına 2015 yılında geçildi. 2016-2017 öğretim yılı için ise tüm devlet üniversitelerinin yanı sıra isteyen vakıf üniversitelerinde de bu uygulama başlatıldı. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar örneğin sağlık raporu isteyen programlar gibi dahil değil. Bu programlara yerleşen öğrenciler bireysel kayıt yaptırdı. Adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden e-kayıt işlemleri yaptı.

Elektronik kayıt uygulaması zorunlu değil. İsteyen bireysel olarak da yerleştiği  yükseköğretim kurumuna giderek, kaydınızı yaptırabiliyor.

Ancak e-kayıt uygulaması ilk yerleştirme için geçerli. Ek yerleştirmede e-kayıt olmayacak. Ek yerleştirme ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yerleştiği yükseköğretim kurumuna e-kayıt ile değil, bizzat başvurarak kayıt yaptırmak zorunda kalacak..

KAYITTA GEREKLİ BELGELER NEDİR?

e-kayıt uygulaması ek yerleştirme döneminde olmadığı için bireysel olarak gideceğiniz yükseköğretim kurumlarında kayıt yaptırmak için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacak. İşte o belgeler:

-Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
-Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasından veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır)
-12 adet 4.5×6 cm boyutunda fotoğraf
-Katkı payının- öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge
-Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri
– ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilerin askerlik durumları üniversiteler tarafından görülebiliyor. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d