Okul öncesi eğitim neden önemli?

0

Okul öncesi eğitim neden önemli? Bugün okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğu biliniyor. Bu dönemde çocuklara yapılan yatırım onların gelecek yaşamlarını da etkiliyor.  Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile Çamlıca Çocuk Akademi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Etkili Öğretmen Etkili Çocuk” temalı okul öncesi sempozyumda da bu eğitim tartışıldı. Sempozyuma 5 ülkeden 2 bine yakın eğitmen katıldı.

Çamlıca Çocuk Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Adem Fidan çocukların keşfetmek ve öğrenmek için sahip oldukları doğal eğilimlerinin özellikle erken yaşlarda başlayıp, devam ettiğini hatırlattı. Okul öncesi eğitim döneminin ise çocuklarda beyin gelişiminin en yoğun ve hızlı geliştiğine dikkat çeken Fidan, şöyle konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜVEN ORTAMI ÖNEMLİ
“Çocuklar sadece değer gördükleri, kendilerini güvende hissettikleri ve sevildiklerinden emin oldukları ortamlarda keşfederler ve sunulan öğrenme fırsatlarını değerlendirirler. Bu destekleyici ortamın en önemli bileşeni ise siz etkili öğretmenler ile çocuk arasında kurulan tutarlı ve güvenli ilişkidir. Bu ilişkiyi yakaladığımızda eminim her şey yoluna girecektir.

Okul öncesi dönem çocukların geleceği için çok önemli. Okul öncesi dönem için okul öncesi öğretmenler çok önemli. Sıradışı düşünebilen, sorumluluk ve uyum becerisi kazanmış, kendine yetebilen, işbirliği becerisi kuvvetli, problem çözebilen, milli ve ahlaki değerleri özümsemiş nesiller yetiştirebilmek için; her şart ve koşulda öğrencilerini seven, onları iyi tanıyan, insani ve ahlaki değerleri yüksek, öfke kontrolünü sağlayabilen, sabırlı ve şefkatli, değişime açık, öğretmekten zevk alan, her zaman bir fark oluşturabilen, iyi organize olabilen, etrafına pozitif enerji yayan, derin düşünme becerisi olan ve ilham alan ve belki de bir çok velinin de istediği gibi az ödev veren etkili öğretmenlere ihtiyaç var.”

ÖĞRETMENİ SEVERLERSE BAŞARI YÜZDE 50 ARTIYOR
Nöro Sağlık Beyin Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi kurucusu Dr. Kerem Dündar ise “Geleceğin Öğretmeninin Beyni” konulu bildirisinde şu görüşlere yer verdi: “Eğittiğimiz çocukların çoğu gelecekte işsiz kalacak ama yaratıcılık hiçbir zaman modası geçmeyen bir yetenek olarak kalacak. Bir çocuğun yaratıcılığını öldürmeyecek öğretmenler gerek. Öğrenciler öğretmenini severse başarısıları yüzde 50 arttıyor. “
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERE TAVSİYELER
Medeniyet Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Akın sunduğu “Psiko-Eğitsel Açıdan İnsan” konulu bildiride öğretmenlere şu tavsiyelerde bulundu: “Çok iyi psikoloji okumalısınız. Çocuklara farkındalık, sorumluluk ve proaktivite aşılayın. Çocuğu psikoloğu, pedegoğu kadar iyi tanıyacaksınız. Çocuğunu mutlu eden üç şeyi sayamayan annneler var. Uslu olmak tehlikelidir. Uslu olan çocuklar içe dönük olur.”

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d