Üniversite kontenjanlarına istihdam kriteri

0

Üniversite kontenjanlarına istihdam kriteri. Bundan sonra üniversite kontenjanlarına ilişkin planlama yapılırken sektör ile birlikte hareket edilecek. Üniversite kontenjanlarına daha rasyonel planlama yapılacak ve istihdam kriteri dikkate alınacak.

Üretim Reformu Paketi’nde yer alan Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu ilk toplantısını YÖK Başkanı  Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında yaptı. Bu toplantıda eğitim programları için asgari koşulların belirlenmesi ve eğitim programları kontenjanları planlamasında ihtiyaç analizi yapılması konusu ele alındı. Üniversiteli işsizlere de çözüm olacağı ifade edilen kurul, üniversite kontenjanlarına istihdam kriterini gündeme aldı. Danışma Kurulu’nun kurulmasına ilişkin düzenleme 6 Aralık 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARINA İSTİHDAM KRİTERİ

YÖK Başkanı Saraç’ın Yükseköğretim Kurumları Eğitim Programları Danışma Kurulu’na ilişkin şunları söyledi:

 “YÖK, kontenjan planlaması konusunda yetkilerini konunun ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri ile paylaşıyor. Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu, yerel, bölgesel ve ulusal düzeydeki ihtiyaç analizleri yaparak üniversitelerde program açılmasında ve kontenjan planlamasında istihdam odaklı ve daha rasyonel kararlar alınmasına yardımcı olacak.

ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLER SORUNU VAR

Üniversiteli işsizler ile ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlardaki iş gücü yetersizliği, ülkenin yakın dönemde önündeki en önemli çözümlenmesi gereken öncelikli konular arasında yer alacak. Bu sorunların çözümü için çeşitli politikalar üretiliyor. Üniversite kontenjanlarının ve yeni açılacak yükseköğretim programlarının belirlenmesi konusu, YÖK’ün tek başına yüklenebileceği sorumluluk değil. Bu kurul ile YÖK’ün kontenjan planlaması, diğer paydaşların da görüşü alınarak daha rasyonel ve katılımcı bir şekilde yapılabilecek.”

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Maliye Bakanlığı Müsteşarı H. Abdullah Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Veysel Ayan, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyd Düzyol, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Zübeyde Çağlayan, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Madan, MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan katıldı.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d