Bilim İçin El Ele ile fen bilimlerine ilgi artacak

0

Bilim İçin El Ele Projesi sorgulayan nesiller için sorgulayan eğitimciler yetiştirmek için yaşama geçirildi. Amgen Vakfı tarafından, European Schoolnet koordinasyonunda, TED Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ‘Amgen Teach Bilim İçin El Ele’ projesi Türkiye’de 3’üncü yılını tamamladı.

BİLİM İÇİN EL ELE TÜM OKULLARA AÇIK

Bilim İçin El Ele Projesi hem devlet hem de özel okullarda görevli fen bilimleri öğretmenlerinin katılımına açık. Projenin amacı ise eğitimcilerin eğitilmesi yoluyla öğrencilerin fen bilimlerine olan ilgisinin artırılması. Bu proje aracılığıyla öğrencilerin düşünme  becerileri, akademik başarıları ve bilime karşı olan tutumlarında pozitif etkiler geliştirmek isteniyor.

Türkiye’de üçüncü yılına giren projede bugüne kadar 400’ü aşkın fen bilimleri, biyoloji ve kimya öğretmeni katıldı. Projenin ilk yılından itibaren pilot bölge olarak Ankara seçildi ama ülkenin çeşitli illerinden öğretmenler bu projeye katılmak için gönüllü oldu. Farklı illerden seçilen öğretmenlere öğrencilerine bilgiye nasıl ulaşacaklarını öğreten, araştırmaya yönlendiren ve sorgulatan eğitim metodları anlatıldı.

EĞİTİMLER TED ÜNİVERSİTESİ’NDE VERİLİYOR

Bilim İçin El Ele Projesi eğitimleri TED Üniversitesi veriliyor. Eğitimler 3 gün sürüyor. Proje Koordinatörü ve TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim bölüm başkanı
Prof. Doç. Dr. Murat Günel, Siirt’ten, Van’a, Tekirdağ’dan Antalya’ya kadar pek çok ilde görev yapan biyoloji, kimya ve fen bilgisi öğretmenlerinin projeye başvurduğunu belirtti. Günel,  projenin ilk yılından bu yana en fazla başvuruyu devlet okullarında görev yapan öğretmenlerden aldıklarını vurguladı. Başvuruların yüzde 70’inin devlet okulları öğretmenlerinden oluştuğunu söyleyen Günel şöyle konuştu:

“Proje, Türkiye’nin de dahil olduğu, İtalya, İrlanda, Fransa, Çek Cumhuriyeti’ni kapsayan 10 Avrupa ülkesinde uygulanıyor. Uzun vadede European Schoolnet, eğitimcilerin bakış açılarının değiştirilerek eğitim sistemi ve öğrencinin değişimini raporlamayı amaçlıyor.”

KURUMSAL SORUMLULUK PROJESİ

Biyoteknoloji şirketi Amgen’in kurumsal sorumluluğunun bir parçası olan Amgen Vakfı, bilimsel eğitimi gelişirmek ve insanların hayatını iyileştirmek için 1991 yılında kurulmuştur. Amgen Vakfı, girişimci gelecek nesile ilham vermek için fen eğitimine destek oluyor. Vakıf bugüne toplumu etkileyen yerel, bölgesel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına 200 milyon dolardan fazla hibe bağışladı. Amgen Vakfı; Amgen Scholars, Amgen Biotech Experience, and Amgen Teach’i içeren farklı programlar yürütüyor.

 

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d