Çocuklara yemek yedirmeyi nasıl başarırsınız?

0

Çocuklara yemek yedirmeyi nasıl başarırsınız? Birçok aile çocuklarının iştahsız olduğundan yakınır ve onlara nasıl sağlıklı besinler yedireceklerini düşünür. Çocuklara yemek yedirmek kimi zaman gerçekten zordur. Peki iştahsız, yemek ayıran, yemek sevmeyen çocuklara nasıl yemek yedirebilirsiniz?

Bu sorunun yanıtını Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar veriyor. Sakar çocukların az yiyerek de sağlıklı olabileceğini, yetişkinlerin çocuklara göre üç kat fazla yemek yiyebildiğini söylüyor.

Çocukların küçük yaşta kazanacağı beslenme alışkanlıkları gelecek yaşamlarını etkiliyor. Doğru beslenme, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için en önemli faktör. Küçükçekmece Belediyesi’nin ilçedeki okulların aile birlikleri ile birlikte oluşturduğu Gönül Elçileri Projesi kapsamında; Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar, ebeveynlerle ile buluştu ve onların çocuklara nasıl yemek yedirebiliriz sorularını yanıtladı.

ÇOCUKLARA NASIL YEMEK YEDİREBİLİRİZ?
İşte çocuklara nasıl yemek yedirebiliriz diyen ailelere Sakar’ın önerileri:

SEVMEDİĞİ YİYECEKLERİ CAZİP HALE GETİRİN: Çocukların kahvaltı alışkanlığı kazanması gerek. Peynir, zeytin yemeyen çocuk yüzdesi çok fazla. Peyniri sevmiyorsa peynirli omlet yapın. Sebze yemiyorsa, sebzeli omlet yapın. Sevmediği yiyecekleri cazip hale getirmeniz önemli.

KOLA YERİNE LİMONLU SODA: Çikolatalı ekmek yerine, kaşarlı yağsız bir tost yeme alışkanlığı kazandırın. Kola yerine, sodanın içine limon sıkın. Taze nane yaprakları koyun. 10-12 yaş üzeri çocuğunuza sürekli olmamak kaydıyla bunu içirme alışkanlığı kazandırın.

ANNELERİNDEN GÖRDÜKLERİNİ YAPARLAR: Çocuklar annelerinden ne görürse onu yapar. Örneğin çocuğunuz su içmesi için önce siz su içmelisiniz. Bazı çocuklar hiç tadına bakmadığı bir şeyi sevmediğini ifade eder. Aileden birini rol model almıştır. Bu anlamda ebeveynler de dikkatli olmalı.

YEME ALIŞKANLIKLARINIZA DİKKAT EDİN: Kişiler, kilo alımını genetiğe bağlıyor. ‘Annem de kilolu, teyzem de kilolu’ deriz ama yeme alışkanlıklarımız önemlidir. Anneniz nasıl yemek yapıyorsa, siz de öyle yaparsınız. Böylece fazla kilolarla birlikte gelen rahatsızlıklar, takipçiniz olur.

AYNI MİDEYE SAHİP DEĞİLSİNİZ: Yemek için çocukları zorlamak da yanlış. Çocukların midesi ve sizin midenizin boyutu aynı değil. Çocuğunuz sizin yediğinizin üçte biriyle doyar. İki köfte ile doydum diyorsa, doğrudur. Bir çocuk kendini, inat yaptığı zamanlar dışında asla aç bırakmaz. Her hafta hastalanmıyorsa, halsizliği yoksa, ayda bir kez ateşli hastalık geçirmiyorsa ‘Çocuklara nasıl yemek yedirebiliriz’ demek yerine, bırakın çocuğunuz zayıf kalsın.”

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d