Öğrenciler sömestr sendromu yaşamasın

0

Öğrenciler sömestr sendromu yaşamasın. Sömestr tatilinin üzerinden bir hafta geçti. Öğrenciler iki haftalık tatilin yarısını geçirmiş oldu. 2016-2017 öğretim yılı ikinci dönem ise 6 Şubat’ta başlayacak. Uzmanlar ise tatilin ardından öğrenciler için sömestr sendromu uyarısı yapıyor.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması için tatilde geçirilecek son haftaya girildi. Öğrenciler tatilin ardından tekrar sınavlarla dolu yeni bir döneme başlayacak. Uğur Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, öğrencilerin tatil bitiminde sömestr sonrası sendromu yaşamaması için ailelere büyük görev düştüğünü belirtiyor.

ÖĞRENCİLER DİNLENSİN AMA SÖMESTR SENDROMUNA DİKKAT
Uzmanlar tatil döneminin öğrenciler için “dinlenme olmalı” diyerek, aileleri uyarıyor. Ancak uzun bir tatilin ardından iş yaşamına geri dönen yetişkinler bile bir sendrom yaşadıkları dikkate alındığında öğrencilerin de sömestr sendromu içinde benzer sıkıntılar yaşabileceklerine dikkat çekiliyor. Bu süre içerisinde öğrencilerin derslerden uzaklaştıklarını, uyku düzenlerinin bozulduğunu da unutmamak gerekiyor.

Uğur Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, “Yorucu bir dönemin ardından öğrenciler güzelce dinlenmeli, eğlenmeli ve kendilerine zaman ayırmalılar. Fakat bu süreçte derslerden fazlasıyla uzaklaşır, düzenlerini değiştirirlerse tatil bitiminde sömestr sendromu yaşayabilirler” dedi.

İKİNCİ DÖNEME NASIL HAZIRLANMALI?
Tatil sonrasında öğrencilerin sömestr sendromu yaşamaması adına Ayşegül Gürcü şu önerilerde bulunuyor: “Ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çocuklar derslerden sonra tatile çok hızlı adapte olabilir. Fakat okula dönüşte aynı hızla uyum sağlayamaz. Bu nedenle bu geçiş döneminde çocuğunuzun eğlenmesine, dinlenmesine fırsat verirken uyku düzeninin çok fazla dışına çıkmamasına dikkat edin; ara sıra onunla dersler hakkında konuşarak okula dönüş anlamında hazırlayıcı ve destekleyici olun.”

EBEVEYNE PAZARTESİ ÖĞRENCİYE SÖMESTR SENDROMU
Pazartesi sendromu yaşayan ve bu durumu çocuklar tarafından gözlenen ailelerin çocuklarında sömestr sendromu yaşanma olasılığının yüksek olduğunu belirten Gürcü sözlerine şöyle devam etti:
“Sömestr sonrası sendromunun yaşanmaması için tatilin son haftasına doğru ara sıra, okulun açılmasına 5 gün kaldı, 4 gün kaldı gibi hatırlatmalar yapılması çocuğu bu düşünceye alıştıracak ve rahatlatacaktır. Bu hatırlatmayı aile içinde başkalarıyla konuşurken çocuğun duyabileceği şekilde yapmak da çocuk üzerinde oluşabilecek stresi önleyecektir.’’

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d