‘Ana Dil Öğrenme Modeli’ ile iki dilde eğitim

0

‘Ana Dil Öğrenme Modeli’ ile iki dilde eğitim. Dünyada 427 milyon insan İngilizce, 266 milyon insan İspanyolca, 121 milyon insan da Almanca konuşuyor. Dünyada en çok konuşulan diller arasında 2. sırada olan İngilizce, Uğur Koleji’nde “Ana Dil Öğrenme Modeli” ile öğretilirken İspanyolca veya Almanca seçmeli ders olarak sunuluyor. Derslerde öğrenilen diller yabancı dil kulüplerinde pekiştiriliyor.

Uğur Koleji, öğrencilerine İngilizce ile birlikte İspanyolca ve Almanca eğitim veriyor. Kolejde tüm yabancı dil dersleri Communicative Approach: İletişimsel Yaklaşım ve Eclectic Approach: Seçmeli Yöntem kullanılarak işleniyor. Lise 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri aldıkları yabancı dil eğitimlerini kampusta açılan kulüplerde pekiştirerek IELTS, TOEFL, Zertifikat Deutsch ve Diplomas de Espanol Como Lengua Extranjera gibi uluslararası dil sınavlarına hazırlanıyor.
Ulusal ölçütlerin yanı sıra ders içerikleri Common European Framework – Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı kapsamında hazırlanıyor. Uğur Koleji öğrencileri British Council ve diğer yurtdışı eğitim fuarlarına, Alman Kültür Merkezi Goethe Enstitüsü ve Cervantes Enstitülerine de düzenli olarak gezi organize ediyor.

İŞ ARARKEN YABANCI DİL TERCİH SEBEBİ OLUYOR

21. yüzyılda İngilizcenin yanında ikinci hatta üçüncü dillerin de gerekli hale geldiğini belirten Uğur Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı H. Cem Yurtsev , “Üniversiteden mezun olan gençler iş arama esnasında birden fazla yabancı dil şartı ile karşılaşıyorlar. İngilizce eğitimde zorunlu kılındı ancak artık tek başına yetmiyor. Uluslararası firmalarda olduğu gibi ulusal firmalarda da mümkün olduğunca fazla yabancı dil bilen gençleri tercih ediyor” dedi. Yurtsev sözlerini şöyle sürdürdü “Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim asli görevimiz, lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize uluslararası sınavlarda başarılı olmalarını sağlayacak düzeyde İspanyolca ve Almanca eğitim veriyoruz. Ayrıca derslerde ve kulüplerde bu dilleri kullanmaktan zevk almalarını sağlamak için interaktif uygulamalar, filmler, şarkılar, yarışmalar, sınıf içi oyunlar gibi eğlenceli aktiviteler düzenliyoruz. Aldıkları eğitim gelecek yıllarda kariyerleri için faydalı olacak ve yurt dışına gittiklerinde de zorluk yaşamayacaklar.”

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d