TEOG soruları ve cevapları EBA’da

0

TEOG soruları ve cevapları EBA’da yayımlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi-TEOG sınavlarının soru ve cevaplarını video olarak Eğitim Bilişim Ağı –EBA’da yayımlayacak.

8’inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen sınavın soru ve cevaplarını içeren videolar, saat 14.00’ten itibaren “www.eba.gov.tr” adresinde yayınlanacak.

MEB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, dün ve bugün 6 dersten yapılan 6 sınavdan oluşan TEOG soru ve cevaplarına saat 14.00’ten itibaren Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) “www.eba.gov.tr” adresinden ulaşılabilecek.

Yaklaşık 1.2 milyon ortaokul 8’inci sınıfta okuyan öğrenci iki günde toplam 6 sınava girdi. Öğrencileri her dersin sınavında 20’şer tane çoktan seçmeli soru yöneltildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait TEOG soruları ve cevapları yazılı olarak, çözümleri de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolarda yayımlayacak.

İSTEYEN PDF OLARAK DA ALABİLECEK

Öğrenciler, tüm sınavlara ait soru ve cevaplara pdf ortamında yazılı olarak yine aynı saatte “www.eba.gov.tr” ve “odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinden erişebilecek.

Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait videolar saat 14.00’te, fen bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait videolar ise 14.00-18.00 saatleri arasında internet sitesinde yayınlanacak.

TEOG soru ve cevapları EBA’da yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sonuçlarını ise ocak ayında okullar kapanmadan önce de açıklayacak. Çünkü TEOG sınavlarının sonuçları yalnızca liselere geçişte kullanılacak olan Yerleştirmeye Esas Puanın (YEP) hesaplanmasında etkili olmuyor. Aynı zamanda özel okullar ve yabancı özel liseler de bu sınavların tümünü ya da bir kısmını dikkate alarak öğrenci alıyor. 

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI YORUMLARI

Öğrenciler tarafından sosyal medyada yapılan TEOG soruları ve cevapları ile ilgili yorumlara bakıldığında bugün yapılan sınavda Fen Bilgisi ile Yabancı Dil sınavlarında yer alan soruların kolay bulunduğu görülüyor. Ancak öğrenciler TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularını zor buldular. Uzmanların yaptığı değerlendirmeye göre ise TEOG soruları ve cevapları derslerine iyi çalışan öğrencilerin kolaylıkla cevaplayabileceği nitelikte sorulardan oluştu.

 

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d