Üniversiteli oldunuz nerede konaklayacaksınız?

0

Üniversiteli oldunuz nerede konaklayacaksınız? Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yükseköğretim kurumunu yerleşen öğrenciler barınma sorunlarını çözmek zorunda. Barınma için alternatiflerin başında Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ile üniversitelerin kendi özel yurtları geliyor.

ÜNİVERSİTELİ OLDUNUZ NEREDE KONAKLAYACAKSINIZ?

Yaşadıkları kentin dışında bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler barınma sorunlarını ya yurt bularak ya da ev kiralayarak çözecek. Öğrenciler için yurt seçeneklerinin başında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları geliyor. KYK yurt başvuruları bu ay içinde başlayacak. KYK yurtları KKTC’de de bulunuyor. KYK’dan yapılan açıklamaya göre, ülke geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) toplam 748 yurtla, 600 binden fazla üniversiteli gence ev sahipliği yapan kurum, bu yılki yurt başvuruları üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. KYK yurtlarında ücretler ortalama aylık 150 ile 200 TL arasında değişiyor. Tek kişilik odalarda konaklama imkanı da oluyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre ise özel yurtlarda ücretler aylık 2 bin 500 TL’ye kadar çıkabiliyor. Lüks özel yurtlarda üç kişilik odalar aylık 1.450, iki kişilikler 1.650 ve tek kişilikler 1.760 TL civarında. Bunların yanı sıra aylık 600 TL’ye kadar da birden fazla kişi ile aynı odanın paylaşıldığı yurtlar da var. Ankara’da ise yıllık 6 bin TL’den 20 bine kadar uzanıyor. Bazı yurtlarda tek kişilik odalar, aylık 800 TL’den başlarken daha lükslerde fiyat 2 bin 500 TL’yi bulabiliyor. İzmir’de tek kişilik odalar aylık 800-2 bin TL arasında değişebiliyor. Eskişehir daha uygun. Dört kişilik odalar 400 TL’den başlıyor, tek kişilikler ise 700 TL’ye çıkabiliyor.

EV KİRALARI 1.500 TL’DEN BAŞLIYOR

Ev kiraları ise İstanbul’da diğer şehirlere göre çok daha yüksek. Daha çok öğrencilerin tercih ettiği Şişli, Beşiktaş, Bakırköy, Üsküdar, Kadıköy gibi ilçelerde en düşük kiralar 1500 TL’den başlıyor, 5 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Ankara ve İzmir’de kiralar 800 ile 1500 TL arasında değişiyor. Öğrenci kentleri olan Çanakkale ile Sakarya, Kocaeli gibi kentlerde kiralar aylık 750 TL ile bin TL arasında. Eskişehir ise öğrenciler için en ucuz alternatifin sunulduğu kentlerden birisi. Bu kentte öğrenciler aylık 400 TL’ye ev bulabiliyor.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d