Bahçeşehir’de yeni müfredat çalıştayı

0

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan, bir yıldır hazırlıkları süren, tüm öğretim kademelerindeki 51 zorunlu derse ait yeni müfredat taslak programı, birçok değişiklik ve yenilik içeriyor. Bahçeşehir Okulları, toplumsal duyarlılık bilinciyle hareket ederek veli ve öğrencilere yeni müfredat konusunda yardımcı olmak üzere İstanbul’da bir çalıştay düzenledi. Eğitim yazarı Turgay Polat modaratörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi-BAUSTEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu, Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, Bahçeşehir Okulları Ümraniye Kampusu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Çağla Garipağaoğlu yeni müfredat taslağı kapsamında öne çıkan konuları değerlendirdi.

Yeni müfredat taslağına ilişkin görüşlerini paylaşan BUEK Başkanı Enver Yücel; “Amerika’da 50 eyaletin 50’sinin de müfredatında farklılıklar vardır. Bugüne kadar Bahçeşehir Okulları olarak sadece müfredata bağlı kalmadık, müfredatı biz kendimiz uyguladık. Örneğin Türkiye’ye ilk olarak Fen ve Teknoloji Lisesi’ni getirdik. 11 yıl önce bunu araştırdık. Kısaca müfredata,eğitim kurumları olarak bizlere sunulan bu esnekliği değerlendirerek, vizyonumuz doğrultusunda eklemeler yapabiliriz. Farklı dersler koyabiliriz. Her şeyi Ankara’dan beklemememiz gerekiyor. Proaktif olmamız gerek” dedi.

YENİ SİSTEM NE ANLATIYOR?

“Sadeleştirme” ve “Basitleştirme” mottolarına dayalı hazırlanan yeni sisteme dair bilgi veren Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan; “Kazanımların günlük hayat ile bağlantısı, üst düzey düşünme becerilerinin gelişimi, bilgi ve bilim okuryazarlığı ile bilgi iletişim teknolojilerinin öğrenimde etkili kullanılması üzerinde önemle durulmaktadır.” dedi.

21. yüzyılda bilimin yapılış şekillerinin dahi değiştinin altını çizen Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi-BAUSTEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu, bu değişikliği esas alarak müfredata STEM metodunun konulmasının çok iyi bir gelişme olduğunu dile getirdi.

KODLAMA DERSLERİ MÜFREDATTA
Taslak müfredatta yer alan önemli değişimlerden biri de ditijal ve eğitim teknolojilerinin kullanmı. Ekonomisi gelişmiş ülkeler eğitim müfredatlarını Endüstri 4.0’a göre şekillendirdiğini belirten Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Şirin Karadeniz; “Teknolojinin bütünlüğünü eğitimde sürdürülebilir hale getirmek için dijital ürün geliştirmenin bütün derslere entegre edilmesi önem taşımaktadır. Yazılıma hakim bir öğrenci sadece bilim ve teknoloji dersleri ile sınırlı kalmamalı bunu hayat bilgisi, Türkçe, Matematik derslerine de taşımalıdır. Bunun için erken yaşta kodlama dersleriyle tanışmaları önem kazanmaktadır. Bu alanda, kodlama derslerini 1. sınıftan itibaren müfredatlarına alan Finlandiya ve Estonya gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinin başarısı hepimize örnek olmalıdır.“ dedi.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d