Dijital girişimcilik programı başlıyor

0

Dijital girişimcilik programı sanal eğitim ile geleceğin girişimcilerini yetiştirecek. Yaşar Üniversitesi, 3 ülkeden ortakları ile birlikte dijital girişimcilik programı hazırladı.  Program Avrupa Birliği (AB) tarafından da destekleniyor. Dijital girişimcilik programı 30 ay sürecek.

Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinin İtalya, Portekiz ve Yunanistan’dan üniversite, ticaret odası, araştırma merkezleri, özel sektör ve melek yatırımcı ağı işbirliği ile hazırlanan “I-Start” isimli dijital girişimcilik eğitim programı, AB’den de destek almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi’nin yürütücülüğünü yapacağı dijital girişimcilik programı, 30 ay sürecek ve 375 bin Euro hibe alacak.  

SANAL ÖĞRENME ORTAMI  

Teknolojik girişimciliğin dünyanın geleceğine yön verdiğini belirten Yaşar Üniversitesi’nden Proje Koordinatörü Dr. Efthymia Staiou,  dijital girişimcilik programı hakkında şu bilgileri verdi:

“Proje, alanında uzman öğretim üyeleri, farklı sektörlerden yatırımcılar, araştırma merkezleri ve kuluçka merkezlerinden oluşacak. Yaşar Üniversitesi, Selanik’ten özel bir kuluçka merkezi, Sheffield Üniversitesi’ne bağlı bir araştırma enstitüsü, Portekiz Coimbra Üniversitesi’nin araştırma enstitüsü, İtalya Como Ticaret Odası tarafından kurulan  teknopark Comonext, Belçika’da faaliyet gösteren Avrupa Melek Yatırımcı Ağı EBAN, proje ortakları. Dijital girişimcilik eğitimi için tüm bu ortakların bir araya gelmesiyle, yepyeni içeriklerle pazara ve rakiplere göre ders programları hazırlanacak. Ayrıca, açık ve uzaktan öğrenim için sanal öğrenme ortamı oluşturulacak. Böylece, dünyanın her yerinden derslere erişim olabileceği gibi girişimciler, kuluçka merkezleri, teknoloji transfer ofisleri, yatırımcılar da bu platformda buluşabilecek. “ 

NEDEN TÜRKİYE’DEN DÜNYA MARKASI ÇIKMASIN?

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller de, üniversite aracılığıyla genç girişimcileri desteklediklerini dile getirdi. Kandiller projeyi yaşama geçirirken temel sorularının “Neden Türkiye’den bir dünya markası çıkmasın? ” olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 

“Bilindiği  gibi ihraç ürünlerimizin kilogram fiyatı çok düşük. Ürettiğimiz ve ihraç ettiğimiz elektrik ve elektronik eşyadan 1 ton ihraç edebilirsek, ancak 1 bilgisayar veya 1 akıllı telefonun ithal giderini karşılayabiliyoruz. Hangi ürünü üretirsek dünya pazarında talebi olur, daha çok döviz getirir? gibi konulardan yola çıkarak hareket ediyoruz. Bu projedeki temel amacımız da proje sayesinde Türkiye’den, İzmir’den dünya çapında ses getirecek bir dijital girişimcilik örneği çıkması.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d