O müdür yardımcısı için ne işlem yapılıyor?

0

O müdür yardımcısı için ne işlem yapılıyor? Proje okullar arasında yer alan Kabataş Erkek Lisesi’ne de bu kapsamda müdür yardımcısı olarak atanan Şakir Voyvot’un bir süre önce ”Bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olması zamanı geldi” dediği ortaya çıkmıştı. CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) o müdür yardımcısı için hangi işlemin yapıldığı sorusunu yöneltmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Sezgin Tanrıkulu’nun o müdür yardımcısı ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Bakanlık, Kabataş Erkek Lisesi’ne atanan o müdür yardımcısının bir derneğin toplantısında yaptığı konuşmada tüm okulların imam hatip okulu gibi olmasının zamanı geldiğine ilişkin sözleri ile ilgili olarak yapılan işlemi şöyle anlattı:

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Valiliğince konuya ilişkin olarak; Kabataş Erkek Lisesi müdür yardımcısının söz konusu konuşmasıyla ilgili olarak inceleme/soruşturma başlatıldığı ve soruşturma sonucuna göre idari işlemin yapılacağı belirtilmektedir.

PROJE OKULLAR UYGULAMASI NEDİR?

2014 yılında Meclis’ten geçen Torba Yasa’ya bir madde eklenerek Türkiye’nin en köklü okulları Proje Okul yapıldı. Bu okullar arasında Kabataş Erkek Lisesi’nin yanı sıra İstanbul Erkek, Cağaloğlu Anadolu, Kadıköy Anadolu gibi Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan okulları da yer aldı. Öğrencileri gibi öğretmen ve müdürleri de sınavla seçilen bu okullar Proje Okul olunca öğretmen ve yönetici atamaları da bakan olur’u ile yapılmaya başlandı. Son olarak da geçtiğimiz eylül ayında Proje Okullar Yönetmeliği yayımlandı. Buna göre bu okullarda öğretmen ve yöneticiler 4 yıllığına atanacak ve en fazla iki dönem yani toplam 8 yıl görev yapabilecek. İşte bu maddeye göre de proje okullarda 8 yılını dolduran öğretmenler başka kurumlara atanmaya başlandı. Bu öğretmenlerin sayısı 1187 öğretmen başka okullara gönderildi.

KARMA EĞİTİM SON MU BULUYOR?

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu Kabataş Erkek Lisesi’ne atanan o müdür yardımcısı ile ilgili sorunun yanı sıra karma eğitim yapılmayan okulların sayısını da sordu.

İşte MEB’in verdiği yanıt:

292 LİSEDE KARMA EĞİTİM YOK

2015-2016 eğitim öğretim yılındaki (resmi+özel) ilkokul sayısı 26 bin 522, ortaokul sayısı ise 17 bin 342 olup tamamında karma eğitim yapılmaktadır. Toplam 10 bin 549 ortaöğretim okulundan 10 bin 257’sinde karma eğitim yapılmaktadır.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d