2020 YKS başvuruları nasıl yapılacak?

0

2020 YKS başvuruları nasıl yapılacak? 2.5 milyondan fazla adayın beklediği 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru kılavuzu çıktı. 2020 YKS başvuruları 6 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılacak. Her oturum için adayların 70 TL ödemesi gerekiyor. Tüm oturumlara girmek isteyen adayların 2020 YKS başvuruları için 210 bin TL ödemeli.

Bu süre içerisinde 2020 YKS başvuruları yapamayan adaylar için geç başvuru günü var. 18-19 Mart tarihlerinde 2020 YKS başvuruları tekrar alınacak. Her oturum için adayların bu kez 105 TL ödemesi gerek. 3 oturuma girecek aday 315 TL ödeyecek.

2020 YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2019 TYT puanı 200 ve üzerinde olan adaylar eğer 2020 YKS’de hiçbir oturuma girmeden bu puanlarını kullanmak istiyorlarsa o zaman sadece başvuru yapacak ve 20 TL ödeyecek. Geç başvuru için ise 30 TL ödenecek.

2020 YKS başvuruları için çıkan kılavuz adayların merak ettiği sorulara da yanıt verdi. 0.5 ham puan kuralı 2020 YKS için de geçerli. Adayların TYT puanlarının hesaplanabilmesi için Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0.5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekiyor. AYT ve YDT puanlarının hesaplanabilmesi için de adayların ilgili testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekiyor.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİ NASIL BAŞVURU YAPACAK?

Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacak.

MEZUNLAR NASIL BAŞVURU YAPACAK?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı yani Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğrafı olanlar ile eğitim bilgisi (Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, MEB e-okul veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir. 

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar. 

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d