Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için ikinci tur

0

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için ikinci tur Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) sonuçlarının açıklanmasından sonra bugün başlıyor. Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için son gün ise 8 Eylül.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 5 yıl aradan sonra ilk kez bu yıl tekrar sözleşmeli öğretmen alımına karar verdi. Tartışmalara rağmen sözleşmeli öğretmenlik için yasa çıktı. Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ise iki farklı takvim uygulamaya kondu.

Bu takvimlerden biri tamamlandı. Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için ÖABT istemeyen başvurular alındı, sözlü sınavları yapıldı. Bu takvimdeki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için ilan edilen kadrolara 2016-KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar başvurdu.

ÖABT SONUÇLARINDAN SONRA İKİNCİ AŞAMA

Aralarında Türkçe, okul öncesi öğretmenliğinin de yer aldığı 17 dalda yapılan ÖABT puanları gerektiren ikinci aşama ise bugün başlıyor. Bu aşama sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ÖABT gerektiren alanları kapsıyor. ÖABT sonuçları ise geçtiğimiz 2 Eylül’de açıklandı. Bu puanların açıklanmasının ardından da sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ÖABT puanına göre 5-8 Eylül tarihleri arasında yapacak.

9 EYLÜL’DE SINAV YERİ BELLİ OLACAK 
Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınav merkezleri 9 Eylül’de açıklanacak. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun 3 katı kadar adayın başvuracağı sözlü sınav 19-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI 28 EYLÜL’DE

Her iki aşama için de sözlü sınav başvuruları 28 Eylül’de açıklanacak.  Sınav için yapılacak itirazlar 3 Ekim’de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim’de atama sonuçları açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Olağanüstü Hal (OHAL) çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sözleşmeli öğretmenlerin kriterleri de belirlendi. KHK ile 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye öncelikle, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (b) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebileceğine ilişkin ek madde eklendi.

KPSS VE SÖZLÜ SINAV BAŞARISINA BAKILACAK

Buna göre sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için önce adayların KPSS puanına bakılacak. Bu puanın en yükseğinden başlayarak, her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atama yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN 6 YIL ÇAKILI KALACAK

İşte sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için kriterler:

  • Atanan sözleşmeli öğretmenler 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak.
  • Sözleşmeli öğretmen aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde istihdam edilen öğretmenin eşi bu öğretmene tabi olacak.
  • Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulacak.
  • Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği 4 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanacak.
  • Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.
  • Sözlü sınava dair hususlar ise MEB tarafından yönetmelikle düzenlenecek.
Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d