KPSS şartı olmadan 5 bin dershane öğretmeni atanacak

0

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile dershane öğretmenlerinin KPSS şartı olmadan atanmasının yolu açılmıştı. İşte bu yasal düzenleme ile dershane öğretmenleri arasından 5 bini KPSS şartı olmadan sadece sözlü sınavla sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Ancak dershane öğretmenleri için KPSS şartı aranmaması diğer öğretmen adayları tarafından tepki ile karşılanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bininin sözleşmeli öğretmen olarak atanacağını açıkladı. Dershane öğretmenlerinin başvuru takvimi de çıktı. Kamu Personel Seçme Sınavı- KPSS şartı olmadan atanacak bu öğretmenler için başvurular yarın başlıyor ve 9 Eylül’de bitecek.

MEB sitesinde yapılan duyuruya göre bu öğretmenlerin başvuru ve atama takvimi şöyle işleyecek:

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN OLACAKLAR: 674 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanmasının önünü açtı.

BAŞVURU 9 EYLÜL’DE SON: Başvurular 9 Eylül’e kadar sürecek. Başvurular, adayların en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

ATAMALAR 10 EKİM’DE: Öğretmen adayları 10 Eylül’de hangi merkezlerde sözlü sınava gireceklerini öğrenecek. Sözlü sınavlar, 26-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar 28 Eylül’de, atama sonuçları da 10 Ekim’de açıklanacak. Bu takvim 15 bin sözleşmeli öğretmen için de verilen takvime uyuyor.

BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR? 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olup, 1 Ocak 2014 itibarıyla en az 6 yıl (2 bin 160 gün) sigorta primi ödenenler başvuru yapacak.

KPSS PUANI OLMADAN: Bu öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atamak için başvurmalarında KPSS şartı aranmayacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE BAŞVURAN HARİÇ: 2016 yılı KPSSP10 puanı üzerinden sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlardan sözlü sınava katılanlar ile KPSSP121 puanı üzerinden yapılan sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlar, bu duyuru kapsamında başvuru yapamayacak.
Are you looking to sell your house quickly? Visit https://www.housebuyers.app/virginia/house-buyers-near-me-leesburg-va/ to explore your options.

KPSS İLE BAŞVURANLAR ÖĞRETMENLER TEPKİLİ

Dershane öğretmenleri için KPSS şartı olmadan sözleşmeli öğretmenlik yolunun açılmasına öğretmen adayları tepkili. Öğretmenler, “Biz yıllardır KPSS ve ÖABT için hazırlanırken, dershane öğretmenlerinin bu şekilde atanmaları haksızlık” diyor.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d