TEOG birinci dönem sonuçları açıklandı

0

TEOG birinci dönem sonuçları açıklandı. TEOG puanlarınızı e-okul sistemi üzerinden görebilirsiniz. Geçtiğimiz 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan ve sonuçları liselere geçişte kullanılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının puanları-sonuçlarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG birinci dönem puanlarını bugün açıklamaya hazırlanıyor. TEOG puanları okullardaki yazılılardan biri olarak da kullanıldığı için okullar kapanmadan yani 20 Ocak 2017 tarihinden önce açıklanması gerekiyordu. Çünkü bu puanlar aynı zamanda 100 üzerinden de değerlendirilerek öğrencilerin karnelerine de dönem yazılılarından biri olarak yansıtılacak.

ÖĞRENCİLER 6 SINAVA GİRDİ

TEOG sınavları birinci ve ikinci dönem olmak üzere 6 dersten toplam 12 tane olarak yapılıyor. 23-24 Kasım tarihlerinde 8’inci sınıfta okuyan yaklaşık 1.2 milyon öğrenci Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınavlara girdi.

HATALI SORULAR NE OLDU?

TEOG sonuçları açıklaması beklenirken aynı zamanda TEOG’da hatalı sorularla ilgili tartışmalar da başlamıştı. Eğitimciler de veliler de özellikle Türkçe sınavında A kitapçığında 1’inci soru olarak yer alan “unutmak” sorununun hatalı olduğunu savundu. Ancak MEB itirazların incelendiğini ve başta “unutmak” sorusu olmak üzere sınavlarda hatalı soru bulunmadığını açıkladı. Bakanlık, tüm soruların kazanımlara uygun olduğunu ifade etti.

TEOG sınavlarına giremeyen öğrenciler için 17-18 Aralık tarihlerinde TEOG mazeret sınavları yapılmıştı.

TEOG İKİNCİ DÖNEM TEOG SINAVLARI NE ZAMAN?
Okullarda ikinci dönem 6 Şubat’ta başlayacak. Öğrenciler ikinci TEOG sınavlarına ise 26-27 Nisan tarihlerinde girecek. Bu sınavlara katılamayan öğrenciler için de 20-21 Mayıs’ta mazeret sınavları yapılacak.

 

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d