2019 LGS 1. Nakil uygulaması başlıyor

0

2019 LGS 1. Nakil uygulaması başlıyor. Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında iki kez yapılacak olan 2019 LGS 1. Nakil uygulaması başlıyor. 29 Temmuz – 2 Ağustos 2019 tarihleri arasında boş kontenjanlar için ilk nakil başvuruları alınacak. Sonuçları 5 Ağustos’ta açıklanacak.

5-8 Ağustos tarihleri arasında ise 2 nakil uygulaması yapılacak. Bunun da sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak.

2019 LGS 1. NAKİL UYGULAMASI BAŞLIYOR. SIK SORULAN SORULAR

LGS nakil uygulamasına, yerleşen, açıkta kalan ve özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler katılabilir. Her nakil döneminde sınavla, 3 sınavsız, 3 pansiyonlu okul tercih hakkı var.

Sınavla ya da sınavsız bir okula yerleşen öğrenciler için artık yerel yerleştirmede okul türü ve kayıt alanı zorunluluğu kalkıyor. 3 tercihlerinin tümünü tek bir okul türünden yapabilirler ve okullarını kendi kayıt alanlarının dışında da seçebilirler.

LGS puanıyla yani sınavla öğrenci alan okula yerleşenler için nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu yok.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ İÇİN KURALLAR

Ama tercihlerine yerleşemeyenler için açıkta kalan öğrenciler ise önce yine yerel tercih yapacak. Burada da 3 tercihinin 2’sini kendi kayıt alanından seçecek. Bu 3 tercihin de en fazla ikisi aynı okul türünden olacak.

HAKKIMI KAYBEDER MİYİM?

Nakil uygulamasına katıldığınızda yerleşemediğiniz takdirde ilk merkezi yerleştirmedeki okuldan kaydınız silinmez. Hak kaybına uğramazsınız. Ancak nakil dönemindeki tercihlerden birine yerleşirseniz kaydınız o okula geçer.
Okullarda boş kontenjan görünmese de tercih listenize alabilirsiniz. Bu dönemde özel okullara geçişler nedeniyle anlık kayıt çekmeler ve boş kontenjanlar oluşacak. Tercihlerinizde kendi puanınızın üstündeki okulları da yazabilirsiniz.

2019 LGS 1. Nakil dönemi tercihlerinizi herhangi bir ortaokula başvurarak yapabilirsiniz.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d