Baba şefkati davranış bozukluğunun ilacı

0

Baba şefkati davranış bozukluğunun ilacı. Davranışsal bozukluklar, çocukları etkileyen en yaygın psikolojik problemlerin başında geliyor. Başarısızlığın, suçluluğun, akran reddinin, psikolojik ve fiziksel sağlığın bozukluğunun nedenleri arasında davranış bozukluğu gösteriliyor. Bu ise ergenlikte ve yetişkin hayatta bireylerin sorunlar yaşamalarına neden olur. Davranışsal bozukluğun kökleri ise okul öncesi hatta bebeklik dönemine kadar da dayanır.
Oxford Üniversitesi’nde yapılan çalışma çocuklarda baba şefkati ile ilgili önemli veriler sunuyor. Bu çalışmaya göre babalarının üç aylıkken daha pozitif ilişkiler kurduğu çocuklar, ilerleyen yaşlarında daha az davranışsal probleme sahip oluyor.

BABA ŞEFKATİ NEDEN ÖNEMLİ?
Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, İngiltere’de 192 aileyle gerçekleştirilen ve erken doğum sonrası baba-çocuk etkileşiminin, çocuğun davranışına etki edip etmediğinin araştırıldığı çalışma hakkında şu bilgileri verdi:

“Çalışmalar, çocukluk döneminde babayla kurulan etkileşiminin çocuğun davranışıyla ilişkili olduğunu gösteriyor. Araştırmada çocuk üç aylıkken aile evinde yaşanan baba-bebek etkileşiminin ve buna oranla 12 aylık olduğunda çocuğun davranışına etkisi değerlendirildi. Babayla etkileşimleri daha fazla olan çocukların buna müteakiben daha az davranış sorunları ile karşılaştığı ve daha iyi getirilere sahip oldukları bulundu.

BABA ŞEFKATİ YAŞAMAYAN ÇOCUKLAR
Babaları daha uzak olan veya daha az etkileşim kuran çocuklar ise daha büyük davranış problemlerine sahip oluyor ve kendi düşüncelerinde kayboluyorlar. Bu bağlantı erkek çocuklarda kız çocuklarından daha güçlü bir eğilim taşıyor. Muhtemel erkek çocukların babalarının erken yaştaki davranışlarının etkisine karşı daha duyarlı olduklarını söyleyebiliriz.”

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d