Dershane öğretmenleri için son tarih 21 Eylül

0

Dershane öğretmenleri için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolarına atanmak için başvurular 21 Eylül Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar uzatıldı. Dershane öğretmenleri için ayrılan kadro ise 5 bin.

674 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atanabilmesi ile ilgili yasal düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemeye dayanarak MEB, dershane öğretmenleri için başvuru duyurusu yayımlamıştı. Dershane öğretmenleri için yayımlanan duyuruya göre de 5 bin öğretmeni “sözleşmeli öğretmen” statüsünde atayacağını açıklamıştı.

Dershane öğretmenleri için de başvurular başlamış ve 9 Eylül’de de son bulacağı belirtilmişti. Ancak MEB dershane öğretmenleri için başvuru süresini 21 Eylül Çarşamba günü saat 17.00’yye kadar uzattı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olup, 1 Ocak 2014 itibarıyla en az 6 yıl (2 bin 160 gün) sigorta primi ödenenler sözleşmeli öğretmen için başvurabilecek.

KPSS ŞARTI ARANMAYACAK

Dershane öğretmenleri için diğer öğretmen adaylarında olduğu gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı şartı olmayacak. Bu öğretmenler sözlü sınavla atanacak.

Dershane öğretmenleri için sözlü sınav yapılacak merkezler, 10 Eylül’de açıklanacak ve sınavlar 26-28 Eylül tarihlerinde  yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül’de duyurulacak. Atama sonuçları da 10 Ekim’de açıklanacak.

SÖZLÜ SINAVDA ÖĞRETMENLERE NE SORULACAK?

Dershane öğretmenleri için düzenlenecek sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerince yürütülecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

KPSS ŞARTSIZ ATAMA TEPKİ ÇEKİYOR

Ancak dershane öğretmenlerinin KPSS şartı olmadan atanacak olması öğretmenler tarafından tepki ile karşılanıyor. Sosyal medyada “KPSS’siz atama yapma MEB” başlıklarıyla seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler, “Biz yıllarca bu sınava çalıştık ve yıllardır atama bekliyoruz. Bu nasıl bir haksızlıktır” diyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolarına öğretmen olarak atanabilmek için öğretmen adaylarının önce KPSS ardından da 17 branşta Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) girmeleri gerekiyor. Ancak bu sınavların sonuçlarına göre de puan üstünlüğüne ve ayrılan kadrolara göre bu öğretmenlerin atamaları yapılıyor.

 

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d