Kapatılan üniversitelerin öğrencileri ne oldu?

0

OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile kapatılan üniversitelerin öğrencileri aynı illerdeki devlet ve vakıf üniversitelerine yerleştirildi. OHAL kapsamında 15 vakıf üniversitesi kapatıldı. Kapatılan üniversitelerin öğrencileri sayı olarak 65 bin 216. Kapatılan üniversiteler için ise 2016-017 öğretim yılı için verilen kontenjan 9 bin 418’i lisans, 4 bin 3’ü önlisans ve 160’ı özel yetenek olmak üzere toplam 13 bin 311.

DEVLETE YERLEŞEN DE ÜCRET ÖDEYECEK
Kapatılan üniversitelerin öğrencileri devlet üniversitelerine yerleşmiş olsalar da öğrenim ücreti ödemeye devam edecek. Vakıf üniversitelerine yerleşen öğrenciler de öğrenim ücretlerini yerleştirildikleri bu üniversitelere ödeyecek.

DİPLOMALAR YERLEŞTİKLERİ ÜNİVERSİTELERDEN
Kapatılan üniversitelerin öğrencileri diplomalarını yerleştirildikleri üniversitelerden alacak. Diplomanın üzerinde yerleşilen üniversitenin adı olacak. Diploma eki ve transkriptlerinde kapatılan üniversitelerde almış oldukları dersler belirtilecek.

KİM HANGİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRİLDİ?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kapatılan üniversitelerin öğrencileri ile ilgili çalışmasını tamamladı. İşte bu çalışmaya göre kapatılan üniversitelerin öğrencileri hangi üniversitelere yerleştirildi?

-İpek Üniversitesi öğrencileri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne,

-Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri Bursa Teknik Üniversitesi’ne,

-Canik Başarı Üniversitesi öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne,

-Selahaddin Eyyubi Üniversitesi öğrencileri Dicle Üniversitesi’ne,

-Melikşah Üniversitesi öğrencileri Erciyes Üniversitesi’ne,

-Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne, Mevlana Üniversitesi’nin diğer bölümlerdeki öğrencileri Selçuk Üniversitesi’ne,

-Şifa Üniversitesi öğrencileri Ege Üniversitesi’ne,

-Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne,

-Zirve Üniversitesi öğrencileri Gaziantep Üniversitesi’ne,

-İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi’ne,

-Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri İstanbul Üniversitesi’ne,

-Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi’ne, Gediz Üniversitesi’nin diğer bölümlerdeki öğrencileri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne,

-Süleyman Şah Üniversitesi öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne,

-Fatih Üniversitesi öğrencileri Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dışındaki Programlar için İstanbul Üniversitesi’ne, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ne.

ÖĞRENCİLER YATAY GEÇİŞ YAPABİLECEK
Kapatılan üniversitelerin öğrencileri, YÖK tarafından yapılan bu yerleştirme dışında, diğer devlet veya vakıf üniversitelerine yatay geçiş yapabilecek.

HANGİ KURALA GÖRE YERLEŞTİRİLDİLER?
Kapatılan üniversitelerin öğrencileri ile ilgili yerleştirme işleminde taban puan değil, “üniversitenin aynı ilde olması” dikkate alındı

BURSLARI SAKLI KALACAK MI?
Kapatılan üniversitelerin öğrencileri burs haklarının yerleştirildikleri üniversitelerde de devam edip etmeyeceğini merak ediyor. YÖK, öğrencilerin yerleştirildikleri üniversitelere “tüm hakları saklı” olarak yerleştirildiklerini vurguladı. Bu durumda burslu okuyan öğrencilerin bursları sürecek. Örneğin yüzde 50 burslu okuyan öğrencinin bursu sürecek. Üniversiteler bu öğrencilerin yerleştirmeleriyle ilgili karşılaştıkları tüm sorunları YÖK’e aktaracak ve çözüm bulunacak.Bu arada geçtiğimiz 28 Temmuz 2016 tarihi itibarı ile kapatılan üniversitelerde hakkında işlem başlatılan akademisyen sayısı da belli oldu. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er’in verdiği bilgiler şöyle:
Devlet üniversitelerinde 440’ı profesör, 525’i doçent, 654’ü yardımcı doçent olmak üzere toplam 2 bin 239 akademik personel ile 654 idari personel, vakıf üniversitelerinde 79’u akademik, 18’i idari olmak üzere toplam 97 personel hakkında işlem başlatıldı.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d