Öğretmene not öğrenciden mi gelecek?

0

Öğretmene not öğrenciden mi gelecek? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenler için performans sistemi getirmek için çalışıyor. Bu sistem içinde öğrenci öğretmene not da verecek.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz gazetecilerle yaptığı sohbette önümüzdeki dönemde üzerinde çalıştıkları öğretmene performans sistemi hakkkında bilgi verdi. Bu sistemde öğretmene not öğrenci ve velilerden de gelecek. Öğrenci ve velilerin öğretmene not vereceği bu sistem ile ilgili Yılmaz’ın açıklamaları şöyle oldu:

 “Öğretmenlere performans sistemi üzerine çalışmalar başlayacak. Yerine göre öğrencilere ´öğretmeninizden memnun musunuz?´ şeklinde sorular ve veliye de soruların yer alacağı performans kriterleri olabilecek. Öğretmenlere performans kriterleri geliyor inşallah.”

Öğrenci ve veliden öğretmene not verilmesinin de yer alacağı öğretmene performans sistemine ne zaman başlanacağı yönündeki soru üzerine de Yılmaz, “Herhalde bu yıldan itibaren başlarız” diye konuştu.

ÖĞRETMENE ROTASYON VAR MI?

Genel rotasyon olup olmayacağı yönündeki sorular üzerine Bakan Yılmaz, kanun çerçevesinde hareket ettiklerini, Türkiye´de 18 milyon öğrenciye nasıl daha iyi eğitim verilmesi gerekiyorsa onu vermeye devam edeceklerini bildirdi. Öğretmenlerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Yılmaz, “Geçmiş dönemlerde öğretmeni enflasyona ezdirmedik, refah payından, gelir artışından pay verdik. Diğer mesleklere ve diğer yıllara kıyasla öğretmenler daha iyi bir durumda” diye konuştu.

ÖĞRETMEN STRATEJİ BELGESİ HAZIR

Yılmaz, Öğretmen Strateji Belgesi´nde Öğretmen Akademisi´ne ilişkin de konuların bulunduğunu söyledi. Yılmaz, “Nihai hedef eğitim fakültelerinin kapatılıp her bölüm öğrencilerinin akademiye gidip öğretmen olması mı?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“Hayır öyle değil. Öğretmen Akademisi´ni bünyemizde bulunan öğretmenlerin hizmet içi eğitimini yapmak için düşünüyoruz.”

Eğitim Fakülteleri´ne bir taban puan getirilmesine ilişkin daha önceki açıklamalara değinen Yılmaz, “Çocukluğundan beri öğretmen olacağım diyeni bizim almamız lazım. Bu olmaz dedi YÖK Başkanı. ´Ancak tezli yüksek lisansı getirerek bu eğitim fakültelerindeki öğretmenlerimizin akademik seviyesini biraz daha yükseltiriz´ diyor.” ifadelerini kullandı. İncelediği eğitimde ileri ülkeler arasında 4 yıllık üniversite eğitimi alan hemen hemen bulunmadığını, 5, 6, 7 yıl akademik eğitim aldıktan sonra öğrencisiyle baş başa kalan öğretmenlerin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, “Biz de bir orta yolu YÖK ile bulacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

ÖĞRETMEN EĞİTİMİN KİLİT TAŞI

Öğretmenin eğitimin kilit taşı olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Öğretmenin seviyesini daha yükseltirsek isabet olur. Bu da nereden başlayacak? Eğitim fakültelerine girerken de bir seçilirse… Bizim de ne yapmamız lazım? Biz de belki burayı ilk üçte tercih edenlere burs sağlamamız lazım. İlk üçte tercih edenlere işte yurt ihtiyacını mutlaka sağlamamız lazım. Bizim mutlaka teşvik etmemiz lazım ki çünkü onlar geleceğimizi şekillendiren mimarlar olacaktır” dedi.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d