18 milyon öğrenci için ilk ders 15 Temmuz

0

18 milyon öğrenci yarın okula dönüyor. 2016-2017 öğretim yılı yarın başlıyor. 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ile yaklaşık 900 bin öğretmen yarın tekrar okullu oluyor.

18 milyon öğrenci içerisinde 1 milyon 402 bin 782 öğrenci ise birinci sınıfa başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu öğrencileri doğum tarih ve aylarına göre geçtiğimiz temmuz ayında otomatik olarak evlerine en yakın okullara kaydetti. 4+4+4 eğitim yasasına göre de 30 Eylül’de 66 ayını dolduran tüm çocuklar zorunlu okula kaydediliyor.

Bu çocuklar arasında 66 ayını doldurduğu halde okumaya başlamayı hazır olmadığını düşünen öğrencilerin velileri isterlerse okula başlamalarını bir yıl geciktirebilir. Ancak bu geciktirme tüm çocuklar için geçerli değil.

DİLEKÇE VERMEK YETERLİ OLACAK
Eğer okulların açıldığı eylül sonu itibarıyla çocuğunuz 66, 67 ya da 68 aylık olacaksa okul yönetimine dilekçe vermeniz erteleme için yeterli. Ama eylül ayı sonunda 69, 70 ve 71 aylık olacaksa okula başlamaya hazır olmadığına ilişkin rapor almalısınız. Eğer çocuğunuz eylül ayı sonunda 72 aylık ve daha üzerinde olacaksa o zaman çocuğunuzu okula göndermek zorundasınız. 60-66 aylık çocuklar da velilerinin yazılı isteğiyle birinci sınıfa başlayabilir.

BİRİNCİ DÖNEM 20 OCAK’TA BİTECEK
Yaklaşık 18 milyon öğrenci için ilk dönem 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 23 Ocak-3 Şubat 2017’de yapılacak. İkinci dönem, 6 Şubat 2017 Pazartesi başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma sona erecek. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak.

OKULLARDA İLK DERS 15 TEMMUZ OLACAK
2016-2017 eğitim öğretim yılına başlayacak 18 milyon 43 bin 15 öğrencinin ilk dersi ise “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasıyla gerçekleştirilecek. İlk gün törenleri bu temaya göre hazırlanacak. MEB törenler için örnek bir program taslağı hazırladı. Buna göre anma programı için okullarda bir idareci ve iki öğretmenden oluşan bir komisyon kurulacak ve programı sunmak üzere uygun sayıda kız ve erkek öğrenci seçilecek. Bu programa göre anme töreni 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı ile başlayacak, şehitlerin ruhu için Fatiha okunacak.

Okul giriş ve koridorlarında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” anma programının amacına uygun fotoğraflar sergilenecek. Nazım Hikmet’in “Davet”, Necip Fazıl Kısakürek’in “Şarkımız Bizim”, Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu Vatan Kimin” isimli şiirlerinin öğrenciler tarafından okunması önerildi. Taslak programda ayrıca, Ahmet Arif, Mehmet Akif Ersoy, Arif Nihat Asya’nın çeşitli şiirlerinden seçilen dizelerin de okul müdürü ve öğrencilerin konuşmalarının arasında yer verilmesi istendi.

AÇILIŞ TÖRENİNE KİMLER GELECEK?
Okulların yakınında bulunan şehit ve gazi yakınları açılış törenlerine katılacak. İlk ders de aynı tema ile tüm sınıf ve şubelerde işlenecek. Haftanın ikinci günü öğrenciler şehitlere mektup yazacak. 3’üncü gün “Vatan ve Bayrak” konulu şiir dinletisi, 4’üncü gün “Milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci” konularında sohbet, söyleşi veya seminer düzenlenecek. Haftanın son günü imam hatip okulları öğrencileri tarafından okunan Kur’an hatimlerinin duası yapılacak.

ETKİNLİKLER YIL BOYU SÜRECEK
Etkinlikler yıl boyunca sürecek. 100 temel eser içerisinden vatan, milli birlik ve dayanışmayı konu alan kitaplar okutulacak. Konuyla ilgili yarışmalar düzenlenecek, olay mahalleri ziyaret edilecek, “Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturulacak ve tüm etkinlikler okulların web sayfalarında duyurulacak.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d