2019 LGS: Lise için yarış başlıyor

0

2019 LGS: Lise için yarış başlıyor. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yarın yapılacak. İki oturumlu sınavda öğrencilere toplam 90 soru sorulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’nci sınıf öğrencilerinin sınavla öğrenci alan liselere yerleştirmeleri için yapılacak LGS maratonu başlıyor.

İki oturumlu sınavın ilk oturumu sabah 09.30, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Öğrencilerin saat 09.00’da sınav yerlerinde olmaları gerekiyor.

2019 LGS: LİSE İÇİN YARIŞ BAŞLIYOR

İlk oturum olan sözel bölümde 20 Türkçe, 10’ar din kültürü ve ahlak bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil soruları yöneltilecek. Toplam 50 soruluk bu bölümün süresi 75 dakika.

Saat 11.30’da başlayacak sayısal bölümde ise 20’şer matematik ve fen bilimlerinden soru yöneltilecek. 40 soruluk sayısal alan 80 dakika sürecek. 

SINAVA GİDERKEN YANINIZDA NELER OLACAK?

 

Fotoğraflı ve onaylı sınava giriş belgesi

Geçerli Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, TC kimlik kartı, geçerliliği süren pasaport. Nüfus cüzdanında fotoğraf zorunluluğu sınava girenlerin yaşları küçük olduğu için sorun olmayacak.

En az 2 adet yumuşak uçlu kurşun kalem.

Kalemtıraş

Leke bırakmayan yumuşak silgi

Etiketi çıkarılmış plastik şişede su

SINAV YASAKLARINI UNUTMAYIN

Tüm elektronik cihazlar gibi saat, kolye, küpe, bilezik gibi takıların tümü yasak. Yasaklar arasında müsvedde kağıdı da yer alıyor. Bunlardan birinin yanınızda olduğu görülürse sınavınız iptal edilir.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d