2019 YKS tercihleri için son, 2019 LGS tercihlerinde ilk gün

0

2019 YKS tercihleri için son, 2019 LGS tercihlerinde ilk gün. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yapılacak üniversite tercihleri bu gece saat 23.59’da son bulacak. 2019 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirmelerinde ise nakil uygulaması başlıyor.

2019 YKS TERCİHLERİ İÇİN SON, 2019 LGS TERCİHLERİNDE İLK GÜN

YKS tercihi yapacak adayların listelerini son kez gözden geçirmesi ve gereken düzeltmeleri bu gece 23.59’a kadar yapmaları gerek. Adayların 24 tercih hakkı var ama tümünü doldurmaları gerekmiyor. 2019 YKS tercih kılavuzunda adaylara şu uyarılar var:

Kaydolmayı en çok istediğiniz programı en üst tercihinize, daha sonra istediğiniz programı ikinci tercihinize yazınız ve bütün tercihlerinizi bu şekilde sıralayınız. Duruma göre yapabileceğiniz 24 tercihin baştan birkaç tanesini “Puanım yeterli olmayabilir” endişesine kapılmadan, sadece ilginizi göz önüne alarak belirleyebilir, buralara en çok istediğiniz programları yazabilirsiniz. Ancak, kazansanız bile kaydolmayı istemediğiniz bir programa tercih listenizde yer vermemeniz yararınıza olacaktır.  

2019 YKS: BU KONTROLLERİ YAPIN

Tercihlerinizi son olarak şu açılardan bir kez daha kontrol ediniz:

-Listenizdeki programların bu kılavuzda “bakınız/koşullar” olarak gösterilen ve giriş için aranan bütün koşullarını karşılıyor musunuz? 

– Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı?  Listenize yazdığınız programların kodunu ve adını bir kez daha kontrol ediniz?

– Listenizdeki programların sırası,  gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, “Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım.” demeyeceğinizden emin misiniz? Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?

Bütün bu kontrollerden sonra tercih bildirim işleminizi gerçekleştiriniz. 

2019 LGS YERLEŞTİRMELERİ İÇİN NAKİL UYGULAMASI

29 Temmuz – 2 Ağustos 2019 tarihleri arasında boş kontenjanlar için ilk nakil başvuruları alınacak. Sonuçları 5 Ağustos’ta açıklanacak. 5-8 Ağustos tarihleri arasında ise 2 nakil uygulaması yapılacak. Bunun da sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak.

LGS nakil uygulamasına, yerleşen, açıkta kalan ve özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler katılabilir. Her nakil döneminde sınavla, 3 sınavsız, 3 pansiyonlu okul tercih hakkı var.

Sınavla ya da sınavsız bir okula yerleşen öğrenciler için artık yerel yerleştirmede okul türü ve kayıt alanı zorunluluğu kalkıyor. 3 tercihlerinin tümünü tek bir okul türünden yapabilirler ve okullarını kendi kayıt alanlarının dışında da seçebilirler.

LGS puanıyla yani sınavla öğrenci alan okula yerleşenler için nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu yok.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ İÇİN KURALLAR

Ama tercihlerine yerleşemeyenler için açıkta kalan öğrenciler ise önce yine yerel tercih yapacak. Burada da 3 tercihinin 2’sini kendi kayıt alanından seçecek. Bu 3 tercihin de en fazla ikisi aynı okul türünden olacak.

Nakil uygulamasına katıldığınızda yerleşemediğiniz takdirde ilk merkezi yerleştirmedeki okuldan kaydınız silinmez.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d