2020 LGS tarihi değişmedi, sınav 7 Haziran’da

0

2020 LGS tarihi değişmedi, sınav 7 Haziran’da.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 7 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) konuları ve tarihini açıkladı. Selçuk, LGS’nin daha önce ilan edildiği gibi 7 Haziran’da yapılacağını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bugün LGS ile ilgili iki kararını duyurdu. 8’inci sınıfta okuyan 1.8 milyon öğrenciyi ilgilendiren bu karardan ilki 2020 LGS konuları bir diğeri de sınavın tarihi ile ilgili oldu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında toplanan Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi Bilim Kurulu, tüm süreci değerlendirdi ve tavsiye kararları aldı.

Bu tavsiye kararlarını da Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı. Selçuk, LGS tarihi ile ilgili şunları söyledi:

2020 LGS TARİHİ DEĞİŞMEDİ, SINAV 7 HAZİRAN’DA

 “Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da artırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran 2020’de yapılacak LGS’yi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendiririz. Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler, bir yandan da şimdiye kadar gördükleri konuları tekrar etsinler.

LGS SINAV KONULARI DA BELLİ OLDU

Selçuk, 7 Haziran’da sınava girecek öğrencilerin de sadece birinci dönem müfredatından sorumlu olduklarını açıkladı.

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d