2020 LGS yerleştirmeleri: Ek kapasite var, sorun olmayacak

0

2020 LGS yerleştirmeleri: Ek kapasite var, sorun olmayacak. Bu yıl Liseye Geçiş Sistemi’ne (LGS) girecek öğrenci sayısı 4+4+4 sistemiyle okula başlayan 66 aylıkların 8’nci sınıf olmasıyla birlikte yaklaşık 600 bin öğrenci arttı. Bu artışın 2020 LGS yerleştirmelerinde sorun olacağı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bununla ilgili ne planladığı soruluyor.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı

Mahmut Özer, bu liseye başlayacak öğrenci sayısındaki artış nedeniyle 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çalışmalarına erken başladıklarını söyledi. Özer, gerekli gördükleri durumlarda ek kapasite oluşturduklarını belirterek, şöyle dedi: “Mart ayı itibarıyla, sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Tüm süreç planladığımız gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz.”

2020 LGS YERLEŞTİRMELERİ: EK KAPASİTE OLUŞTURDUK, SORUN OLMAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS‘ye girecek öğrenci sayısındaki artışa karşın ne yapılacağı soruları üzerine açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, il müdürleriyle yapılan toplantılar sonucunda planlamaların yapıldığını anlattı.

Özer, 2020 LGS çalışmalarına öğrenci sayısındaki artış nedeniyle erken başladıklarını hatırlatarak, Özer, şöyle konuştu:

“81 il müdürümüzle birlikte her bir ile yönelik süreci ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik ve iyileştirme yapacağımız alanları belirledik. Tüm illerimizde kayıt alanlarını tek tek masaya yatırdık. Her bir kayıt bölgesinde geçiş yapacak öğrenci sayıları, mevcut okullarımızın kapasiteleri, yapımı devam eden okullarımız ve yeni yatırımların tamamını birlikte değerlendirip bu süreci 2019 yılı yerleştirmelerinde olduğu gibi başarılı bir şekilde yönetecek şekilde planlamalarımızı yaptık.

MART AYINDA ÇIKACAK

İller bu ön çalışmalar sonrasında 2020 LGS kapsamında kapasitelerini belirlediler. Şimdi illerle tek tek toplantı yapıyoruz ve gerekli gördüğümüz durumlarda ek kapasite oluşturuyoruz. Özellikle illerimizde deprem önlemi kapsamında yıkılacak veya güçlendirilecek okullarımız varsa ilgili süreci de bu kapsamda detaylı bir şekilde yeniden değerlendiriyoruz. Mart ayı itibarıyla, sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Tüm süreç planladığımız gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz.”

 

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d