5’inci sınıf ‘hazırlık sınıfı’ olacak

0

5’inci sınıf hazırlık sınıfı olacak. 5’inci sınıf için yeni müfredat hazırlanacak. Bir süredir 5’inci sınıflarda yani ortaokula geçişte yabancı dil ağırlıklı eğitim verilmesinin planlandığı konuşuluyor. 5’inci sınıf için “Yabancı dil eğitiminin verileceği hazırlık sınıfı gibi yapılandırılacağı” hem Başbakan Binali Yıldırım hem de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından dile getirildi.

Son olarak 5’inci sınıf için uygulanacak eğitim modeli Bakanlar Kurulu kararına da girdi. Bakanlar Kurulu’nun, 30 Ekim Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanan “2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararı Eki”nde beşinci sınıf da yer aldı. İşte bu kararlara göre 5’inci sınıf için getirilecek model ve müfredat ile ilgili bilgiler:

5’İNCİ SINIF ‘HAZIRLIK SINIF’: İlkokuldan sonraki ilk yıl, 5’inci sınıf tüm öğrenciler için ortaokula hazırlık sınıfı olarak yeniden yapılandırılacak. Eğitim kalitesini arttırmak ve öğrencilerin ortaokula uyum düzeyini yükseltmek amacıyla 5’inci sınıf için hazırlık sınıfı uygulamasına geçilecek.

MÜFREDAT YENİLENECEK: Bireylerin en az bir yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde öğrenmesini sağlamak üzere eğitim yöntemleri geliştirilecek ve müfredatta gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu kapsamda ortaokula geçişte 1 yıl, hazırlık sınıfı olarak okutulacak.

SADECE DİL VE TÜRKÇE DERSLERİ: Bireylerin dil yeterliliklerini arttırmak için ilkokuldan itibaren eğitimin genelinde yabancı dil derslerine ağırlık verilecek şekilde müfredat güncellenecek. Yabancı dille entegre edilmiş öğrenme yöntemlerine ağırlık verilecek. 5’inci sınıf hazırlık sınıfı olacak ve öğrencilere sadece yabancı dil ve Türkçe dersleri okutulacak.

DÖNÜŞÜM PROGRAMI UYGULANACAK: Okul türlerinin azaltıldığı, programlar arasında esnek geçişlerin olduğu, öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimleriyle becerilerini artırmaya yönelik sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelerin daha fazla yer aldığı, bilgi ve iletişim teknolojilerine entegre olmuş bir müfredatın bulunduğu, sınav odaklı olmayan, bireysel farklılıkları gösteren bir dönüşüm programı uygulanacak.

TEMEL BİLGİ VE BECERİ: Temel becerileri, yenilikçiliği ve araştırmacılığı esas alan müfredat programları geliştirilecek. Bu müfredat ülke geneline yaygınlaştırılacak. Öğretim programları, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nin 2, 3 ve 4’üncü seviyelerinde tanımlanan bilgi, beceri ve yetkinlikler esas alınarak geliştirilecek. Mevcut rehberlik programlarının içerikleri yenilenecek.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d