7.5 milyon ders kitabı çöpe mi gitti?

0

7.5 milyon ders kitabı çöpe mi gitti? Bu soruyu CHP İstanbul milletvekili Dr. Ali Şeker Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. 19 Eylül’de başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılında içerisinde FETÖ terör örgütünü çağrıştıran içerikler olduğu gerekçesiyle dağıtılmayan kitapları TBMM gündemine taşıdı. Şeker, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Öğrenci velilerinden gelen bilgilerden, ilköğretim ikinci sınıf Türkçe, Hayat Bilgisi ve İngilizce kitapları başta olmak üzere bazı kitapların dağıtılmadığını öğrendiklerini anlatan Şeker, bunun gerekçesini soran velilere “Bu kitaplarda Fethullah Gülen, Pensilvanya ve Hakan Şükür gibi içerikler var. Bu zararlı içerikler nedeniyle kitapları dağıtamıyoruz” dendiğini ifade etti.

7.5 MİLYON DERS KİTABI
Şeker, yaptıkları araştırmayla 2016 eğitim öğretim yılı için Bakanlığın Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihalenin ihtiyaç listesinde ilköğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere 78 milyon 332 bin 528 adet ders kitabı ve öğrenci çalışma kitabının yer aldığın söyledi. Bu kitapların okullara 15 Temmuz darbe girişiminden 37 gün sonrası yani 22 Ağustos 2016 ‘da teslim edildiğini belirlediklerini anlatan Şeker şöyle dedi: “Bu kitapların onayı ne zaman ve kimler tarafından verildi? Listede yer alan 7 milyon 378 bin 598 adet Türkçe, İngilizce ve Hayat Bilgisi kitabı ne oldu? Bakanlık, dağıtılmayan 7.5 milyon ders kitabı yüzünden ne kadar zarar etti?”

12 EYLÜL DE VAR MI?
Ders kitaplarında 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren cemaat dışında, devlet içinde yapılanan başka cemaatlere ait içerikler yer alıp almadığını merak ettiklerini dile getiren Şeker, Milli Eğitim Bakanı’na “İlköğretim öğrencilerinin eğitim programında, 12 Eylül askeri darbesi ve bu darbenin ülkemizde yarattığı olumsuzlukları anlatan herhangi bir ders veya içerik var mıdır?” dedi.
Şeker’in soru önergesinde şunlar yer aldı:
* 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren örgütü çağrıştıran zararlı içerikler nedeniyle bastırıldığı halde öğrencilere dağıtılmayan ders kitapları ve öğrenci çalışma kitapları hangileridir?
• Bu kitaplarda yer alan, temizlenmeyen zararlı içerikler nelerdir? Bu içerikler ilk ve orta öğretim öğrencilerinin eğitim göreceği ders kitaplarına ne zaman ve hangi gerekçe ile girmiştir?
• Bu kitapların içerikleri için baskı onayı hangi tarihte ve kim tarafından verilmiştir?
• Zararlı içerik nedeniyle dağıtılmayan kitapların sayısı ayrı ayrı ve toplam olarak kaç adettir? Bu kitapların her birinin ayrı ayrı birim fiyatları kaç Türk Lirası’dır?
• Darbe girişiminden 37 gün sonra teslim alınan bu kitapların yol açtığı zarar nedeniyle herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?

58 KİTAP İNCELENİYOR
Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bütün ders kitaplarını tekrar incelediklerini açıklamıştı. Tekin, sorun tespit edilen ve yeniden basılan 58 kitabın okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilere dağıtılacağını açıklamış ve bu kitapları ihraç edilen öğretmenlerin yazdığını da belirtmişti.  

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d