LGS tercihleri başladı: Nelere dikkat etmelisiniz?

0

LGS tercihleri başladı: Nelere dikkat etmelisiniz? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) tercihleri başlıyor. Hem sınavlı hem sınavsız öğrenci alan liseler için tercihlerinizi 1-12 Temmuz tarihleri arasında yapacaksınız. Tercih için son gün 12 Temmuz saat 17.00. Sonuçlar ise 22 Temmuz’da açıklanacak. Tercihlerinizi e-okul üzerinden ya da bir ortaokul müdürlüğünden yapabilirsiniz. Ama mutlaka bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmanız gerek. Aksi halde geçersiz olur. Tercih süresi içinde düzeltme yapacaksanız yine okul müdürlüğüne gideceksiniz.

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI: NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

3 farklı tercih yapacaksınız. Yerel tercih, sınavla öğrenci alan liseler için tercih ve pansiyonlu okullar için tercih. Yerel yerleştirme tercihi tüm öğrenciler için zorunlu. LGS puanıyla da tercih yapacak olsanız yerel yerleştirme tercihi yapacaksınız. En fazla 5 okul seçebilirsiniz. Tercihlerinizin tümünü doldurmak zorunda değilsiniz. Ama bu 5 tercihin 3’nü kendi kayıt bölgenizden seçeceksiniz. 5 tercihin en fazla 3’ü aynı okul türünden olabilir. Okul türü kısıtlaması ile kayıt alanı kısıtlaması var. 1 tercih de yapabilirsiniz. 3 tercihi kendi alanızdan seçmeden komşu ve diğer alanlara geçemezsiniz.

YEREL YERLEŞTİRMEDE 3 OKUL TÜRÜ

 

Yerel yerleştirme tercihlerinde seçeceğiniz okul türleri:

Anadolu Lisesi

Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi

Anadolu İmam Hatip Lisesi.

 

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

 

Öğrenciler yerel yerleştirme tercihlerine 3 kriter göre yerleştirilecek. Bunlar:

1-Öğrencilerin ikamet adresleri.

2-Okul başarı puanları üstünlüğü

3-Devam-devamsızlık kriterleri. Özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı. Burada 8’nci sınıf devam durumu dikkate alınacak.

 

Tercih edilen lise bakımından: İkamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih eden öğrenci komşu ve diğer alandaki öğrencilere göre avantajlı olacak.  

EŞİTLİK OLURSA NE OLACAK?

 

Eşitlik olması durumunda ise şu kriterlere bakılacak:

-8’inci sınıf yılsonu başarı puanı üstünlüğüne.

-7’nci sınıf yılsonu başarı puanı üstünlüğüne.

-6’ncı sınıf yılsonu başarı puanı üstünlüğüne.

 

YERLEŞİRSENİZ DİKKATE ALINMAYACAK

 

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan birine yerleşen öğrenciler pansiyonlu okul tercihi yaptıysa bu dikkate alınmayacak. Yine sınavla öğrenci alan okula yerleşirseniz yerel tercihleriniz dikkate alınmayacak.

 

LGS PUANIYLA SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN LİSELER TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

 

LGS puanıyla tercihlerinizi yüzdelik dilimlere göre yapacaksınız. MEB, okulların geçen yıl en yüksek ve en düşük hangi yüzdelik dilimlerden öğrenci aldıklarını açıkladı. Ayrıca tercih robotu da hazırladı. 5 okul tercih edebilirsiniz. Bu tercihlerde okul türü il-ilçe kısıtlaması yok. LGS puanıyla yerleştirme okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre yapılacak.

Puan eşitliği durumunda aynı okulu tercih eden öğrenciler arasında sırasıyla 7 kritere bakılacak.

Bunlar

1-Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne.

2-8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne.

3- 7’nci sınıf Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne.

4- 6’ncı sınıf Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne.

5- Devamsızlık durumuna. 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına.

6- Tercih önceliğine.

7-Öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana.

 

2 KEZ NAKİL UYGULAMASI OLACAK

 

 

22 Temmuz’da yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ise yerleşen ya da yerleşemeyen tüm öğrencilerin katıldığı ve 2 kez yapılacak nakil uygulaması olacak.

 

YERLEŞEMEYENE ADRES AÇIK LİSE OLACAK

 

Nakil uygulamasında da yerleşemeyen öğrenciler için adres açık lise olacak. Eylül ayına kadar yerleşemeyen tüm öğrenciler açık liseye otomatik olarak kaydedilecek.

Paylaş

Yorumlar kapatıldı

  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d
  • palembang4d